Espanyol

L’Espanyol sempre torna

Espanyol. El retorn a primera divisió obre un escenari optimista per a l’entitat blanc-i-blava, que afronta un estiu amb moltes incògnites per resoldre, com la continuïtat de Manolo González

23 de juny del 2024. Una data que quedarà en la memòria de tota la parròquia blanc-i-blava. L’Espanyol, 392 dies després de caure a l’infern, va celebrar el retorn a la màxima categoria del futbol estatal, amb un gran Javi Puado, i Manolo González, l’artífex d’un equip al qual ha aconseguit canviar-li la cara en els últims mesos. La segona divisió ja és història. Fundador de la lliga, primer golejador i tot un històric del futbol espanyol amb 124 anys al darrere, l’Espanyol ha tornat al lloc que li pertoca. Un cop més, no es va trencar amb la tradició que s’ha instaurat en aquest club. En les sis vegades que ha baixat a la categoria de plata, ha aconseguit tornar a l’elit en només una temporada. La història s’ha repetit.

El retorn a primera es va viure molt intensament en un Stage Front Stadium ple fins a la bandera. Més de 33.000 periquitos no es van perdre la cita. L’ocasió s’ho mereixia. Tots ells van gaudir i patir al costat dels seus jugadors, que s’hi van deixar l’ànima per aconseguir una remuntada que era obligatòria, però gens fàcil, contra un Oviedo que volia tornar a competir amb els millors 23 anys després. El xiulet final va representar la culminació d’una temporada plena d’obstacles, dubtes i, sobretot, molt patiment. L’alegria desmesurada i un gran alleujament van governar sobre la gespa de Cornellà-el Prat, que es va omplir de gom a gom. La comunió entre l’equip i l’afició va ser total. Malgrat els alts i baixos de tota la temporada, l’objectiu del curs s’havia assolit. En la nit de la revetlla de Sant Joan, la fita es volia celebrar com cal. Ningú es va voler perdre la festa.

Els grans protagonistes

Un èxit col·lectiu en què han destacat noms propis, començant per Manolo González, que va agafar el relleu de Luis Miguel Ramis al mes de març. Sense temps a instaurar les seves idees i estil de joc, va aconseguir ràpidament fer-se seu l’equip. Els números l’avalen. El tècnic gallec ha dirigit dotze partits de la fase regular, a més dels quatre duels de la promoció d’ascens. El balanç ha finalitzat amb sis victòries, nou empats i només una derrota. Una feina extraordinària i vital perquè l’equip estigui on és ara.

Tampoc podem oblidar la parella atacant que han format Martin Braithwaite i Javi Puado. El danès, amb 22 gols, ha estat el màxim realitzador de segona i peça clau per al retorn a primera. El barceloní, molt qüestionat al llarg del curs, s’ha reivindicat en aquest play-off. Seus han estat els tres gols que ha marcat l’Espanyol. Format en la base blanc-i-blava i un dels capitans de l’equip, ha erigit com el gran heroi. El seu nom quedarà sempre més marcat en la història d’aquest club.

Moltes incògnites

Amb la feina al camp feta, totes les mirades se centren ara als despatxos. Moltes incògnites envolten l’equip blanc-i-blau. Començant per la banqueta, el futur de Manolo González no està garantit, malgrat ser l’entrenador que ha concretat l’ascens i que ja ha mostrat públicament la intenció de continuar al capdavant de l’equip. A la gespa, hi ha diversos membres de la plantilla que acaben contracte el 30 de juny, com Melamed, Óscar Gil, Keidi Bare i Víctor Ruiz. Keita Baldé també finalitza la cessió amb opció de compra, i Braithwaite no té clar el seu futur. En el pla institucional, l’Espanyol conviu amb informacions constants sobre la venda del club.

Serà un estiu molt mogut, que es viurà, però, amb la tranquil·litat que comporta haver tornat a primera divisió. S’obre un escenari esperançador.

LES REACCIONS DESPRÉS D’ACONSEGUIR L’ASCENS A PRIMERA

No ha estat el millor any, hi ha hagut molt patiment. Crec, però, que ha valgut la pena
Javi Puado
jugador de l’espanyol
Fa un any que el club em va fer una oferta de renovació, però va ser una falta de respecte
Martin Braithwaite
jugador de l’espanyol
M’agradaria continuar amb l’equip i començar una temporada des de zero
Manolo González
tècnic de l’espanyol
Era viure o morir, sobretot per a l’afició. El patiment, si és per tenir èxit, benvingut sigui
Fran Garagarza
director esportiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)