Espanyol

Entre l’oblit i l’esperança

Espanyol. Inici de lliga amb derrota en un partit amb una primera meitat nefasta i un segon temps que va ser força millor a partir de l’entrada dels nous fitxatges a la gespa

Valladolid 1 Espanyol 0

VALLADOLID:Hein; Luis Pérez, Javi Sánchez (Juric, 62’), Boyomo, Lucas Rosa; Comert (David Torres, 82’), Kike Pérez (Chuki, 82’), Amallah (Meseguer, 70’); Amath Ndiaye (Iván Sánchez, 70’), Raúl Moro i Sylla.ESPANYOL:Joan Garcia; Álvaro Tejero (Jofre Carreras, 70’), Omar el Hilali, Sergi Gómez, Cabrera, Carlos Romero; Gragera (Aguado, 78’), Pol Lozano (Alex Král, 57’); Puado, Pere Milla (Cardona, 57’) i Alejo Véliz (Antoniu Roca, 70’).GOLS:1-0 (23’) Raúl Moro.ÀRBITRE:González Fuertes.T.G.:a Lucas Rosa, Iván Sánchez, Antoniu Roca i Cardona.PÚBLIC:22.027 aficionats al José Zorrilla de Valladolid.

El retorn a primera de l’Espanyol no va ser com s’esperava. L’equip va perdre els trets d’identitat que li van permetre aconseguir l’ascens i va signar una primera meitat nefasta a Valladolid.

Desdibuixats sense pilota, amb una pressió poc efectiva i amb els futbolistes poc intensos, perdent gran part dels duels. En canvi, els locals van arrencar amb una marxa més. Comert va vorejar el gol ben aviat, però la seva rematada de cap la va treure sobre la línia Alejo Véliz. El davanter argentí va ser titular i de les poques notes positives de la primera part. El gol en contra, però, va arribar poc després. Raúl Moro, el millor jugador del partit, va rebre a l’espai després d’una pèrdua al mig del camp, va superar Omar i va xutar des de la frontal. El xut va rebotar als peus de Sergi Gómez i va liquidar les possibilitats de Joan Garcia de reivindicar-se en la primera i única diana del partit. Amath va tenir el segon a tocar abans del descans, però va topar amb el travesser.

“És impossible guanyar un partit jugant com en la primera part”, així de contundent es va mostrar un Manolo González que hi va afegir: “Ha estat una de les pitjors primeres parts des que entreno l’Espanyol, molt lluny del que esperàvem.” El tècnic va destacar molts problemes: “No hem estat nosaltres. Vam acabar l’any passat amb una línia de pressionar, de ser un equip intens i en la primera part hem estat el contrari: hem deixat jugar, rebre, jugant lluny, arribant tard i amb 50 pèrdues de pilota.”

L’Espanyol va canviar la imatge en el segon temps. Sobretot a partir del doble canvi de Manolo González en el minut 60 de joc. Van debutar Král i Cardona, dues noves incorporacions. La presència del txec al mig del camp va ser clau per igualar i capgirar el partit. Va tallar moltes pilotes, va frenar diversos atacs amb perill dels locals i va millorar molt l’equip amb el criteri que va aportar quan l’Espanyol tenia la pilota. Abans estava del tot encallat, sense joc interior i amb molts problemes per a Gragera i Pol Lozano.

Véliz va ser fonamental com a solució en el joc directe. L’argentí es va barallar amb els centrals i va guanyar pilotes que van donar oxigen als periquitos. De fet, la progressió durant bona part del duel va passar pel 9. Cardona hi va aportar dinamisme. Va atacar bé els espais quan va poder i va generar dues situacions de perill interessants. La més clara, un xut des de la frontal que es va perdre ben a prop del pal.

Puado també va tenir l’empat a tocar. Una brillant conducció de Král el va acabar deixant dins l’àrea, però la seva execució va ser dolenta i el xut va marxar fora.

No és la millor manera de començar. Una derrota contra, en principi, un rival directe per la permanència. Es va evidenciar el problema per generar en atac. L’Espanyol és l’únic equip de primera que no ha marcat cap gol en aquesta primera jornada. Tot i això, queda un món i el partit va deixar brots verds. De menys a més. “Els nous fitxatges són jugadors que ens han de donar un plus; s’ha vist”, va destacar el tècnic. “Intentarem millorar amb un o dos fitxatges, dependrà del marge salarial”, va cloure Manolo.

ELS VESTIDORS

És impossible guanyar un partit jugant com en la primera part; ha estat molt dolenta, de les pitjors des que entreno l’Espanyol
Ens hem de quedar amb la segona part. Intentarem millorar l’equip amb un o dos fitxatges més
Manolo González
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)