Esport i política

1.350 milions d’euros en pèrdues

Política esportiva. Segons un estudi encarregat pel govern, el sector esportiu va perdre el 2020 un 27,6% d’ingressos i hi ha un 28% d’entitats amb risc de tancament arran de la crisi per la Covid-19

El govern català ha posat xifres a la patacada del sector esportiu arran de la crisi provocada per la Covid-19. El sector va perdre durant el 2020 un 27,6% d’ingressos, uns 1.350 milions d’euros, respecte del 2019, segons un estudi encarregat pel govern català i que ahir van presentar la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras. El 73% de les 862 entitats enquestades admeten haver tingut pèrdues durant l’any passat. Dins el sector, els més afectats són la indústria i el turisme esportiu, les federacions i els clubs, i en tercer lloc els consells esportius. La conseqüència d’aquesta pèrdua d’ingressos és que un 75% de les entitats esportives ja no tenen més capacitat d’endeutament i, el que és més greu, un 28% corren el risc de tancament. L’estudi només abasta la primera i la segona onada de la pandèmia i, per tant, caldrà conèixer els resultats dels primers mesos del 2021 per tenir el total de l’afectació. En l’aspecte laboral, el 75% de les entitats van perdre personal de manera definitiva durant el 2020 respecte al 2019, i un terç de les entitats van haver de recórrer a algun ERTO. Pel que fa a l’àmbit social, un 60% d’entitats va perdre massa social i la mitjana d’aquestes baixes va ser d’un 15%.

Des de l’inici de la pandèmia, el govern va aportar 81,3 milions d’euros d’ajudes al sector. Budó lamenta que no han pogut disposar “de tots els recursos necessaris per fer front a una afectació real” i denuncia “la deixadesa de funcions del govern espanyol”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)