Esport i política

Aragonès insisteix en què hi haurà una consulta per a la candidatura dels Jocs d’Hivern

Assegura a Puigcerdà que es farà abans de formalitzar-la davant del COI però no confirma si serà vinculant

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha confirmat que l’acord de legislatura entre ERC i Junts per Catalunya que estableix una consulta abans de formalitzar la candidatura de Barcelona- Pirineus per acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern de 2030 segueix vigent.

“S’ha creat una taula institucional amb representants de tots els territoris implicats en la candidatura, i evidentment, també anirà acompanyada d’un procés de participació ciutadana, d’una consulta, que determinarà el suport i el consens necessari, sense el qual un projecte d’aquestes característiques no pot seguir endavant”, ha afirmat Aragonès en resposta a preguntes dels periodistes després de visitar l’Hospital Transfronterer de Puigcerdà.

El president no ha concretat si la consulta serà vinculant, però ha confirmat que ja han fet arribar la candidatura dels Pirineus al Comitè Olímpic Internacional (COI) i que ara comença un període de negociacions amb aquest organisme.

Aragonès ha insistit en les idees ja conegudes sobre la candidatura. El govern vol en que sigui un model de jocs “sostenibles”, que comptin amb el “consens del territori” i que formessin part del pla de desenvolupament integral que s’aplicarà a les comarques pirinenques i que abastarà àmbits socials, econòmics i ambientals.

Així mateix, ha insistit que el “nou model” que proposen “abandona les velles idees” d’associar els Jocs Olímpics “amb molt desenvolupament urbanístic”. “No estem parlant d’això, sinó que estem parlant de millorar les infraestructures, de tenir a punt àmbits com els allotjaments”, ha puntualitzat.

“Si es fa amb aquests paràmetres, pot ser una gran oportunitat que hem d’aprofitar i que no ha de durar 15 dies, sinó que formarà part d’un projecte de desenvolupament global per als propers 15 anys”, ha recalcat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)