Esport i política

L’11a Jornada de l’Esport Femení de Girona, amb 1.800 assistents

L’11a edició de la Jornada de l’Esport Femení ha aplegat 1.800 assistents a les activitats que es duien a terme a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar, el passeig del General Mendonza i a la plaça de Catalunya de Girona, en el retorn de la data habitual després de dos anys. Una jornada que es va iniciar el 2013 i que té com a objectiu fer visible l’esport femení i fomentar-ne la pràctica entre les nenes, noies i dones.

S’hi feia hoquei sobre patins, tennis de taula, gimnàstica artística, voleibol, piragüisme, atletisme, rugbi, gimnàstica rítmica, halterofília, bàsquet, futbol, activitats subaquàtiques, handbol, patinatge artístic, escacs, judo, tennis, skate, marxa nòrdica, paleotraining, nàutica, curses d’orientació i bàsquet i tennis en cadira de rodes, a més del joc tradicional de les bitlles catalanes. 24 disciplines i, a més, activitats d’assessorament en fisioteràpia (Secció Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya), tallers de psicologia (Grup de Treball de Prevenció i Intervenció en Psicologia de l’Esport, de la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya), nutrició esportiva (Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya – CoDiNuCat), perspectiva de gènere en l’àmbit esportiu (per part d’una educadora física esportiva especialitzada en gènere) o un taller de sensibilització i conscienciació sobre la realitat de les nenes, noies i dones en l’àmbit esportiu, organitzat per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i els Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a Girona.

Els quatre circuits organitzats per fer activitats físiques dirigides en grups tancats, una de les propostes noves d’aquesta edició, han tingut molta acceptació. Més de 70 dones (90% d’ocupació de l’oferta) han format part de la iniciativa, amb hipopressius, estiraments, marxa nòrdica, pilates, paleotraining, una sortida de caminadores i corredores i la xerrada “Dona i esport: Com tenir un estil de vida actiu i saludable en totes les etapes de la vida”, a càrrec del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC).

La plaça de Salvador Espriu al migdia era el lloc i l’hora de l’acte central, amb representants de les entitats esportives i col·laboradores i les autoritats. Hi havia l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats; el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran; la regidora de Seguretat en el Treball i Salut, Eva Palau; la representant territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià; la directora dels Serveis Territorials d’Hisenda i Economia, Raquel Robert, i els regidors de Guanyem Girona Dolors Serra i Pere Albertí. També les ambaixadores Aina Arteman (rem) i Montse Hugas (gimnàstica artística). Les altres dues, l’atleta Jana Brusés i la pilot de motocròs Daniela Guillén, no hi eren per motius professionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)