Esport i política

Esportcat comparteix els reptes del sistema esportiu català i treballa per donar-hi resposta

Segons Anna Caula, el Govern ha engegat un “canvi de cicle” augmentant i avançant els recursos al sector esportiu “com mai s’havia produït abans”

Esportcat-Generalitat de Catalunya treballa amb els agents de l’esport català per donar resposta als reptes compartits del sistema esportiu. Tal com ha explicat la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, en una atenció als mitjans de comunicació, el Govern coneix les demandes del sector i “ja està aplicant amb tot el rigor canvis i solucions, que el propi sector coneix”. Caula ha comparegut per matisar i contextualitzar les demandes del sector, ja que, hores abans, la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) i la UCEC (Unió de Consells Esportius de Catalunya), han fet un acte reivindicatiu al davant del Parlament de Catalunya condemnant l’endarreriment dels pagaments i tràmits administratius de la Generalitat de Catalunya, en el qual han afirmat que ascendien a més de 20 milions d’euros des de la temporada 2020-21.

Segons Esportcat, es tracta de millores a les demandes que els agents han fet arribar a l’executiu en les constants trobades que es van produint entre totes les parts. El Govern ha engegat un “canvi de cicle” augmentant i avançant els recursos al sector esportiu “com mai s’havia produït abans”, ha assegurat Anna Caula.

Caula ha deixat clar que no es pot parlar de deute pendent del Govern amb les entitats i que s’estan tramitant les convocatòries de subvencions segons marca la normativa i aplicant el “màxim rigor, perquè els diners públics requereixen una acurada justificació de la despesa”. “Hem tingut contactes constants amb els agents del sector esportiu català per analitzar les respectives subvencions i conéixer la situació”, ha detallat. La secretària general ha emfatitzat que “el sector esportiu ha patit molt i aquesta legislatura estem revertint retallades perquè remunti”. En aquest sentit, ha explicat que el Govern ha augmentat els recursos a les federacions, que “per primera vegada en la història” i atenent a les seves demandes, coneixeran els imports que rebran per la temporada anterior i anticipadament la subvenció que tindran per a la temporada 2023-24. D’aquesta manera, es concentra en una única convocatòria l’ajut per a dues temporades, que puja a 28,5 milions publicada el 15 de juny de 2023.

Està previst que aquesta setmana es publiqui la resolució d’aquesta convocatòria, i es preveu es puguin abonar en les pròximes setmanes 17,10 milions d’euros previstos per aquest 2023. “Això no són paraules, sinó fets, i un pas de gran calatge per al sistema esportiu”, ha afirmat.

Pel que fa a exercicis anteriors, dels 37,65 milions d’euros destinats per acompanyar les federacions en les convocatòries relatives als anys 2020-2021 i 2022, s’està tramitant expedients per un import de 2,6 milions (un 7% del total), que corresponen a justificacions pendents.

Pel que fa als consells esportius, a finals de setembre es va abonar el 80% de la subvenció del present 2023, més de 4 milions d’euros, mentre que dels imports previstos per a les convocatòries dels anys 2020, 2021 i 2022, s’estan tramitant expedients per un import d’1 milió de euros (un 5% del total), que corresponen a justificacions pendents.

Per acabar, Anna Caula ha reiterat que “el Govern té l’esport en el centre i treballa per l’ampli teixit esportiu del país”, alhora que treballa per donar resposta a les demandes que fa el sector amb àmplies dotacions de recursos. Així, ha recordat altres partides com els 200 milions d’euros destinats per millorar les instal·lacions i equipaments esportius a Catalunya o els 4,5 milions d’euros per als clubs –amb una atenció especial a l’esport femení- en la convocatòria d’enguany, després que l’any passat ja es multipliqués per 4 aquest import respecte anys anteriors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)