Esport i política

Esportcat incrementa més d’un 13% l’ajut per desplegar programes d’esport escolar

La subvenció es publicarà de manera anticipada durant aquest últim trimestre de 2023 i passa de 5,3 milions d’euros a 6 milions d’euros

Anna Caula i Paretas: “L’esport escolar és bàsic i imprescindible per l’esport català”
Els ajuts augmenten gairebé 2 milions d’euros respecte a la subvenció del 2019, l’última sense afectació pandèmica

Saps què és un tutor o tutora de joc? O els sistemes de puntuació i classificació basats en valors? Sí, allà on la participació, la formació o la integració estan per sobre de la competició esportiva. Aquells programes per a infants i adolescents, d’entre 3 i 18 anys. En definitiva, aquell espai esportiu sense diferenciacions, per a tothom, on, jugar, és la base. I, els consells esportius, un dels principals responsables que existeixi. Si amb tot això encara no saps del que s’està parlant, és el moment d’ampliar mirada i descobrir un altre vessant de l’esport català: l’esport escolar.

I per tal de poder continuar incrementant l’oferta i la participació i millorar les estructures dels consells esportius, Esportcat-Generalitat de Catalunya ha anunciat que augmentarà un 13,2% els ajuts a aquestes entitats i, alhora, que es convocarà abans. D’aquesta manera, la subvenció a consells esportius passa a ser de 5,3 milions d’euros l’any passat a 6 milions d’euros per l’actual. La subvenció també es podrà sol·licitar abans, ja que es publicarà durant aquest últim trimestre de 2023 i això comportarà que els diners es rebin més d’hora. Des d’Esportcat s’ha definit com a convocatòria “anticipada”.

“Seguim apostant per l’esport escolar. És bàsic i imprescindible per l’esport català”, destaca Anna Caula i Paretas, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física. “I ho fem a partir de l’escola activa d’aquells qui duen a terme els projectes, els consells esportius. Intentem donar resposta a les seves necessitats, les que ens traslladaven en diferents reunions que hem anat fent. Més finançament i més rapidesa”, emfatitza la secretària general.

Els 6 milions de la convocatòria anticipada serviran per poder desplegar dos programes propis de la Generalitat de Catalunya, els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i el Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), així com per donar suport a la gestió d’aquestes entitats. L’ajut beneficia als 44 consells esportius de Catalunya. A aquesta dotació econòmica cal sumar-li la subvenció pel programa Esport Blanc Escolar, que l’any passat va tenir una partida econòmica de 675.000€ i s’estima que, en la convocatòria actual, tingui una dotació econòmica similar. Per tant, des dels ajuts del 2019 (l’últim abans de la pandèmia de la COVID-19), que tenien una dotació de 5 milions d’euros, la partida ha augmentat gairebé 2 milions.

Les dues novetats es van anunciar en una trobada telemàtica que va tenir lloc el passat dijous 19 d’octubre. La reunió va servir per explicar l’estat de situació de convocatòries d’anys anteriors i, alhora, per explicar i detallar aquestes millores.

L’AJUT, AL DETALL

Què?
Subvenció per al desenvolupament dels Programes d’Esport Escolar (Jocs Esportius Escolars de Catalunya, Pla Català d’Esport a l’Escola) i gestió dels consells esportius
Quant?
6 milions d’euros. Increment de més d’un 13% respecte l’any passat
Beneficiaris
44 consells esportius
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.