Champions

Totes li ponen

El Real Madrid empata contra el Bayern i disputarà la final per tercer any consecutiu

El desencert de cara a la porteria rival dels bavaresos, un clar penal per mans de Marcelo no assenyalat abans del descans i una pífia gruixuda d’Ulreich, les claus del partit

R. MADRID 2 BAYERN 2

BAYERN:Ulreich, Kimmich, Hummels, Süle, Alaba, Tolisso (Wagner, 75’), James Rodríguez (Javi Martínez, 84’), Thiago, Müller, Ribéry i Lewandowski. REAL MADRID:Keylor Navas, Lucas Vázquez, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Kovacic (Casemiro, 72’), Kroos, Modric, Asensio (Nacho, 88’), Benzema (Bale, 72’) i Cristiano Ronaldo. GOLS:0-1 (3’) Kimmich. 1-1 (11’) Benzema. 2-1 (46’) Benzema. 2-2 (63’) James Rodríguez.ÀRBITRE:Cuneyt Çakir (turc). Va ensenyar targeta groga a Varane, Modric, Lucas Vázquez i Casemiro.PÚBLIC:uns 85.000 espectadors al Santiago Bernabéu.

El Real Madrid serà a la final de Kíev. El conjunt dirigit per Zinedine Zidane va aconseguir empatar (2-2) amb el Bayern al Santiago Bernabéu, es va classificar per a la tercera final de la Champions League consecutiva i amenaça d’engrandir l’hegemonia a Europa a l’Olimpiski, on ja espera rival. El camí de l’equip blanc cap a la capital ucraïnesa ha fet pujada, amb una fase de grups en què es va trobar el Tottenham i el Dortmund, i amb una fase final en què s’ha hagut de desfer de primeres espases com el París SG, la Juventus i el Bayern, però tot i això, tot i haver resolt i eliminat rivals de tanta envergadura, no s’ha mostrat, tret de moments puntuals, com un equip convincent. De fet, en aquesta última eliminatòria contra el Bayern no ha estat millor que el seu contrincant, però l’equip madrileny, amb el seu vestit d’anar per Europa posat, aquell amb què serra les dents i competeix com ningú, amb el que fa mal quan toca, i que, sobretot, tanta sort li dona, ha aconseguit accedir a la final.

I és que totes li han post, al conjunt blanc, en aquesta semifinal. En l’anada va aconseguir or, guanyant a l’Allianz Arena en un partit en què l’equip bavarès va generar moltes ocasions sense encert i en què el madrileny va marcar gairebé les dues que va tenir, i ahir, en la tornada, l’atzar li va tornar a somriure en els moments clau. Tot el que li podia anar bé a l’equip de Zidane, li va anar bé. I així, la principal amenaça dels bavaresos, Lewandowski, un dels millors ariets del planeta va seguir desafinat; la resta dels companys d’atac del polonès, amb Müller al capdavant, tampoc van estar oportuns; l’àrbitre el va beneficiar deixant d’assenyalar un clar penal amb 1-1; amb el mateix resultat, el porter rival va cometre una errada impròpia del primer nivell que va donar-li un gol; i, a més, dos dels seus jugadors més discutits aquesta campanya, Keylor Navas i Benzema, van ser absolutament determinants: el porter costa-riqueny amb les seves intervencions i el davanter francès marcant un doblet.

Tot i això, evidentment, el Madrid va patir moltíssim. L’empat li va costar suor i llàgrimes. Des de l’inici, l’equip dirigit per Zidane va ser sotmès per un Bayern que en el primer temps va dominar i va arribar moltíssim i gairebé com va voler. Sense Carvajal –lesionat– ni Casemiro –a la banqueta–, el preparador francès va apostar per Lucas Vázquez al lateral dret i per Kovacic al mig del camp, dos canvis que van produir dues avaries importants a l’equip. A la banda dreta madrilenya, Alaba i Ribéry van trobar un camí per explotar, ja que el jugador gallec i Modric, el seu ajudant al carril, eren incapaços d’aturar la societat de l’austríac i el francès; mentre que al mig també hi havia un forat, a l’esquena de Kovacic, que Tolisso, James i Thiago també van saber veure per fer-se un fart de posar pilotes entre línies. Un calvari per als blancs, que van pagar la factura molt barata, ja que la diana inicial de Kimmich va ser neutralitzada aviat per Benzema, i la resta d’ofensives dels visitants van ser apagades per un felí Keylor sota pals o per uns gegants Sergio Ramos i Varane.

Les errades

Tot hauria pogut canviar si Cuneyt Çakir hagués assenyalat penal per mans de Marcelo dins l’àrea abans del descans, però l’àrbitre no ho va interpretar així, i tot just després de sortir dels vestidors Ulreich va cometre una pífia molt gruixuda que va costar un gol al seu equip. El porter alemany es va bloquejar davant una cessió enrere de Tolisso, va fer veure que agafava la pilota amb les mans, se’n va desdir en l’últim moment, l’esfèrica li va acabar passant per sota i Benzema, atent a la jugada, va marcar a porteria buida. Aleshores, els de Jupp Heynckes necessitaven dos gols, i amb tot el segon temps al davant, ho van intentar contra un Madrid tancat, que es va defensar com va poder aferrat de nou al seu porter i als centrals. James va fer el gol d’exjugador, i va fer una empat que deixava tot obert, però els madrilenys van resistir les escomeses dels muniquesos i tornaran a defensar la corona en la final.

LES FRASES

Podem estar contents. Encara que sigui patint com hem patit. Massa, però també és maco
Zinedine Zidane
TÈCNIC DEL REAL MADRID
Hem sabut estar junts, hem sabut patir i som justos mereixedors de ser en la final
Sergio Ramos
CAPITÀ DEL MADRID
Hem fet un partit excel·lent i crec que en els dos partits hem estat el millor equip
Jupp Heynckes
TÈCNIC DEL BAYERN
Semifinal
Tornada
REAL MADRID- Bayern
2-2
Global: 4-3
Roma- Liverpool
20.45h (beIN)
Anada: 2-5
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)