Més futbol

Un ‘hat-trick’ d’Abel Ruiz dóna l’or a la selecció estatal

Futbol. El blaugrana ha marcat els tres gols d’Espanya en la final contra Itàlia (3-2), l’últim en el temps afegit

Un triplet d’Abel Ruiz, l’últim gol en el temps afegit, ha donat l’or a la selecció estatal de futbol en els Jocs Mediterranis, després de batre a Itàlia (3-2) en una final d’infart que s’ha disputat a l’estadi Municipal de Reus.

Espanya ha arrencat disposada a marcar el ritme del partit i a tenir la possessió, però un gol italià als sis minuts ha trastocar els seus plans. Merola, el jugador més actiu del seu equip en atac, ha regalat la passada de gol a Rauti, que ha marcat el 0-1. A poc a poc, l’equip amfitrió ha guanyat metres. El català Morey ha avisat, passat el quart d’hora, amb un xut ras que ha marxat a prop el pal. Poc després, el seu company al Barça, Abel Ruiz, ha marcat l’empat, després de recollir una passada entre línies d’Alonso i de batre el porter italià amb un xut creuat.

La selecció estatal ha seguit dominat després del descans. Almenys, fins que Abel Ruiz ha fer el segon gol, en el minut 57. Aquesta vegada ha estat Morey qui l’ha habilitat perquè superés Ghidotti, també de xut creuat. Set minuts després, l’àrbitre ha anul·lat un gol a Parets per fora de joc i, a poc a poc, Espanya ha reculat. Itàlia ha posat setge a la porteria defensada per Álvaro Fernández, però no ha trobat espais.

A tres minuts del final, però, Portanova ha aconseguit empatar amb un cop de cap després d’un córner. El 2-2 ha portat la selecció espanyola a l’àrea italianafins que, en l’última jugada del partit, Miranda ha centrat des de l’esquerra i Abel Ruiz, l’estrella d’aquests Jocs, ha signat el seu setè gol en el torneig i ha donat la medalla d’or al seu equip.