1a divisió

Unzué canvia d’objectiu

Retirat. L’exentrenador del Barça i el Girona abandona les banquetes per centrar-se en la seva malaltia, l’ELA, diagnosticada l’estiu passat i que va fer pública ahir en una roda de premsa

Juan Carlos Unzué deixa la seva carrera com a entrenador per culpa de l’ELA, una malaltia neurodegenerativa progressiva, tal com va anunciar ell mateix en una roda de premsa que va fer ahir en un dels auditoris del Camp Nou. L’exjugador i exentrenador del Barça i el Girona, entre altres equips, ho va fer públic quatre mesos després del segon diagnòstic ja que, segons va admetre, va rebre el primer l’estiu passat quan era entrenador de l’equip de Montilivi. El tècnic deixa, així, una etapa daurada com a preparador ja que ha estat partícip dels èxits del conjunt blaugrana amb Frank Rijkaard, Pep Guardiola i Luis Enrique, sempre de preparador de porters o d’assistent.

“Vull fer públic el meu estat de salut: el passat mes de febrer la doctora Povedano va confirmar el diagnòstic que l’estiu passat m’havia donat el doctor Rojas. Tinc ELA. En el meu cas m’està afectant les extremitats de manera simètrica”, ha explicat Unzué. “En el dia d’avui és una malaltia que no té tractament ni cura, excepte unes pastilles que prenc des del primer diagnòstic i que a la majoria dels pacients ens ajuden a fer més lenta la progressió de la malaltia”, hi ha afegit.

L’exporter de l’Osasuna, el Barça, el Sevilla, el Tenerife, l’Oviedo i l’Osasuna va utilitzar símils futbolístics per explicar el destí que l’espera: “El meu objectiu ara no serà entrenar un altre equip, la meva etapa com a entrenador ha acabat. Signaré per un equip modest però molt compromès i aquest és el de l’ELA. Tindré molts companys. Som uns 4.000 a Espanya. I el mercat de fitxatges, malauradament, té molt moviment perquè cada dia sumem tres cares noves, al mateix temps que en perdem tres a causa d’aquesta malaltia.” A la roda de premsa, el tècnic va estar acompanyat per amics seus com ara Guillermo Amor, Carles Puyol o Luis Enrique, i representants del Barça com ara Josep Maria Bartomeu (que va presentar l’acte), Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto.

A Girona

La darrera estació com a entrenador per a Unzué va ser a Montilivi: “Des de l’estiu passat estava limitat des del punt de vista físic, però va ser el metge que em va diagnosticar la malaltia qui em va donar forces per continuar entrenant perquè no em limitava en cap altra faceta. Un cop vaig sortir de Girona, vaig prioritzar la meva salut per sobre de tot i vaig dedicar temps a demanar una segona opinió. Avui penso diferent perquè tinc un repte important al davant”, va concloure.

LES REACCIONS

Ho porto bé. Estic fort mentalment per conviure amb aquesta malaltia difícil. Soc un privilegiat pel que m’ha donat la vida
He percebut la poca visibilitat que té l’ELA. Després d’aquests mesos sé què puc fer respecte a l’ELA i altres tipus de malalties invisibles
M’he vist reflectit en molts companys de viatge. M’han fet veure que la vida val molt la pena
Juan Carlos Unzué
exentrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)