1a divisió

El Madrid s’endú el lideratge enmig de la boira arbitral

1a divisió. Un penal dubtós sobre Vinicius, un gol de Januzaj anul·lat per fora de joc i un control de Benzema protestat cauen del costat dels blancs

R. Sociedad 1 madrid 2

REAL SOCIEDAD:Remiro; Gorosabel (Aritz, 60’), Llorente, Robin, Monreal; Zubeldia (Zubimendi, 80’), Merino; Portu, Odegaard (López, 79’), Oyarzábal (Januzaj, 60’); i Isak (Willian, 79’).MADRID:Courtois; Carvajal, Varane, Ramos (Militao, 60’), Marcelo (Mendy, 89’); Casemiro, Valverde, Kroos; James (Asensio, 78’), Vinicius i Benzema (Mariano, 78’).GOLS:0-1 (50’) Ramos, de penal. 0-2 (70’) Benzema. 1-2 (83’) Merino.ÀRBITRE:Estrada Fernández.T.G.:Als locals Gorosabel, Zubeldia, Llorente i Merino; als visitants Casemiro i Modric.PÚBLIC:Sense públic a Anoeta.

El Madrid no va deixar passar l’oportunitat i va aprofitar la patinada del Barça contra el Sevilla per assolir el lideratge. La victòria del conjunt blanc va disposar de l’assistència de l’arbitratge del lleidatà Estrada Fernández, que va validar un penal dubtós sobre Vinicius i va anul·lar una diana en fora de joc posicional de la Real que hauria suposat l’empat. El VAR va donar per bones les decisions d’Estrada així com el gol de Benzema, contestat pels locals per una possible mà però que va picar en l’espatlla del francès prèviament al seu xut. La clarividència a les porteries li va servir a l’equip blanc, que havia patit molt fins aleshores, ja que no havia pogut arribar amb claredat a l’àrea de Remiro.

Zidane va aplicar rotacions al seu equip, i la més important va ser l’entrada de James Rodríguez, que no era titular en la lliga des del mes d’octubre. A l’extrem esquerre, el tècnic va apostar per Vinicius, que va ser un problema per a la defensa de la Real. El partit es va inaugurar amb una ocasió del jugador brasiler, caracteritzat per la seva falta de concreció. La va demostrar quan una passada de la mort va arribar als seus peus i, mal encarat, va decidir rematar amb la dreta quan la naturalesa de l’acció demanava un xut amb l’esquerra.

La Real Sociedad no ho va aprofitar, tot i que va intentar pressionar a dalt, però no va trobar precisió en la darrera passada, de manera que el partit va continuar amb el joc al mig del camp. En el darrer tram del primer temps, Vinicius va estar a punt d’inaugurar el marcador, però el seu xut va ser massa centrat i el va aturar Remiro.

Escandalitzats

La Real no va quedar gens contenta de l’arbitratge perquè només de començar el segon temps un lleu contacte en una carrera de Vinicius va desembocar en un penal. Deu minuts després, Januzaj va empatar, però Estrada va interpretar que hi havia un jugador en fora de joc tapant la visió de Courtois –malgrat que era a vuit metres– i va anul·lar el gol. Per acabar-ho d’adobar, la sentència va arribar després d’un control en què la defensa local va reclamar que Benzema s’havia ajudat amb la mà.

Tot i així, l’equip d’Alguacil no es va rendir i va reduir distàncies amb una jugada col·lectiva que Mikel Merino va culminar al fons de la xarxa. Elustondo es va apropar al gol en l’afegit, però la seva rematada va sortir desviada.

Estic lluny [en el gol anul·lat] del porter. [L’àrbitre] No ha dubtat ni un segon. No sé si a l’altra àrea hauria passat el mateix
Crec que hem estat superiors en el joc, hem sabut aguantar el rival molt bé i ens ha de servir de motivació per als propers partits
No podem estar contents per la derrota, però l’equip ha recuperat les bones sensacions
Mikel Merino
migcampista de la real
Crec que a Vinicius [en la jugada del penal] li contacten per darrere abans del xut
Fede Valverde
migcampista del madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)