Internacional

PEP BIEL MAS

FUTBOLISTA DEL COPENHAGUEN

“En la lliga danesa hi ha jugadors amb molt futur”

El mitjapunta balear, després d’una adaptació difícil, s’ha acabat convertint en una peça important en les alineacions d’un Copenhaguen que vol fer història avui contra el Manchester United

Un any després de canviar Saragossa per Copenhaguen, Pep Biel Mas (Sant Joan, Mallorca, 1996) té al davant el tipus de partit que perseguia quan va acceptar el repte d’anar-se’n a Dinamarca a continuar creixent.

L’1 d’agost es va complir un any de la seva arribada al Copenhaguen i ho celebrarà amb uns quarts de final d’Europa League contra el Manchester United...
Era una mica la idea que tenia quan vaig decidir venir a Dinamarca, poder jugar partits de competició europea, però sent realistes tampoc m’imaginava que ja el primer any arribaríem tan lluny i que tindria la possibilitat de viure nits tan especials.
Com li sorgeix la possibilitat de firmar pel Copenhaguen?
Al principi em va sorprendre bastant que em truqués un club de Dinamarca, perquè és un pas poc habitual per a jugadors de la segona divisió espanyola, però el Copenhaguen és un equip que busca futbolistes joves per revalorar-los i després vendre’ls, i aquesta és una mica la idea que tenen amb mi.
Per vostè van pagar 5 milions d’euros, que per al futbol danès és una suma considerable. Ha notat la pressió?
No especialment. És veritat que van fer una inversió important i que vaig arribar en la posició de Robert Skov, que la temporada anterior havia estat un dels jugadors més importants de l’equip, però sempre m’hi he sentit molt còmode i Dinamarca és un país on el futbol es viu de manera diferent, menys acalorada que en un país com ara Espanya, on la gent viu més el dia a dia.
Li ha costat adaptar-s’hi?
Al principi una mica, perquè el danès és un futbol diferent, molt més directe, bastant més físic, i això em va obligar a tenir un procés d’adaptació, ja que el vessant físic no és el meu fort. Però cada vegada m’hi he anat sentint millor i estic molt content amb el meu rol en l’equip. Potser al principi em tocava defensar més del que a mi m’agrada, però un futbolista ha d’evolucionar i crec que en aquesta faceta he pogut millorar.
L’ha sorprès la lliga danesa?
És molt interessant de seguir, perquè hi ha molts jugadors joves amb molt potencial, i de fet cada estiu surten jugadors rumb cap a clubs importants, com és el cas de Robert Skov, que l’any passat va marxar directament al Hoffenheim. Per als vistaires de les principals lligues europees, és un campionat en què es poden trobar jugadors amb molt de futur.
Ha estat una temporada estranya, perquè han quedat lluny del Midtjylland en la lliga i, en canvi, a Europa estan fent història...
Durant la lliga hem tingut bastants alts i baixos, amb lesions que han afectat bastant l’equip, i la realitat és que no hem pogut lluitar pel campionat, que és una cosa que se’ns ha d’exigir. Però, per sort, en l’Europa League estem demostrant que som un equip amb bons futbolistes i que sobretot tenim molt bon caràcter competitiu.
Han eliminat el campió de Turquia (Istanbul Basaksehir) i abans van eliminar el d’Escòcia (el Celtic). El del Celtic Park va ser el partit més important de la seva carrera?
Probablement sí, per l’ambient que hi havia, abans de la pandèmia, impressionant, i perquè va ser un partit molt obert, amb moltes alternatives, i a sobre vaig poder marcar.
Contra el United, quin Copenhaguen s’ha d’esperar?
Hem de ser realistes pel que fa a la magnitud del rival, que a sobre està en un moment de forma terrible, però hem de pensar que en camp neutral i a partit únic pot passar de tot. Intentarem mantenir la nostra identitat.
Abans parlava dels joves de la lliga danesa i l’Ajax acaba de fitxar Mohammed Kudus, que estava al Nordsjaelland i era una de les promeses més potents a Dinamarca. Li augura un gran futur?
Sí, perquè és un futbolista que, a més d’una bona tècnica, té una gran fortalesa física, i crec que en un club com l’Ajax pot funcionar molt bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)