Premier

Els jugadors uruguaians, amb Cavani

Premier League. L’Associació de futbolistes charrúa emet un comunicat de suport al punta del Manchester United, acusat de racisme per part de la FA

Els futbolistes uruguaians han decidit posicionar-se al costat d’Edinson Cavani, davanter del Manchester United i que ha estat sancionat per conducta racista per part de la federació anglesa (FA) amb tres partits sense jugar i una multa de 100.000 lliures per haver posat “Gràcias negrito” en un comentari d’Instagram a un amic seu. El punta charrúa, que havia manifestat ja que acceptava la sanció però que no la compartia, ha vist com l’associació de futbolistes del seu país el recolzava amb un comunicat que ha estat replicat per la majoria dels seus companys de selecció, com ara Luis Suárez, Diego Godín o Cristhian Stuani. “En primer lloc, volem denunciar l’arbitraritetat de la Federació Anglesa de Futbol. Lluny de realitzar una defensa contra el racisme, el que ha comès és un acte discriminatori contra la forma de vida dels uruguaians. La sanció revela una visió sesgada, dogmàtica i etnocentrista que no admet més que la lectura que es vol imposar des de la seva particular i excloent interpretació subjectiva, per més errònia que sigui”, ha proclamat l’organisme, en tant que “negrito” és una expressió utilitzada pels uruguaians per transmetre afecte i sense cap referència a una qüestió racial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)