2a divisió FEF

Cap a un nou ordre en les competicions de la RFEF

2a divisió B. Aquest cap de setmana comença la fase que determinarà quins equips aspiraran a segona, quins jugaran a primera RFEF i quins baixaran a tercera

Tancada la primera fase de la segona B –amb l’excepció d’alguns partits, especialment del grup 2–, aquest cap de setmana s’inicia una nova finestra de competició, que determinarà quins equips competiran en el play-off per pujar a segona, quins jugaran la pròxima temporada en la nova primera RFEF, quins es mantindran en l’anomenada segona RFEF i quins baixaran a tercera RFEF. Comença a decidir-se, en definitiva, el nou ordre de les competicions estatals organitzades per la federació espanyola.

Pel que fa als deu equips catalans, dos aspiraran a pujar a la segona categoria del futbol professional, el Nàstic de Tarragona i el Barça B, acompanyats de l’Andorra. Se les hauran amb els tres primers classificats del subgrup B del grup 3, que són l’Ibiza-Eivissa, l’Alcoià i el Vila-real B. Aspiraran a entrar en la primera RFEF el Llagostera, el Cornellà, el Badalona i el Lleida, enfrontats a l’Hèrcules, la Nucia i Atlètic Llevant. I, finalment, lluitaran per no baixar a tercera l’Hospitalet, el Prat, l’Espanyol B i l’Olot, que se les hauran amb l’Atzeneta, el Penya Deportiva, l’Oriola i el València B. Pel que fa a la resta de grups, crida l’atenció que uns quants clubs històrics del futbol estatal no podran aspirar a pujar a segona. És el cas del Deportivo de la Corunya, l’Hèrcules i el Numància, quarts classificats en els seus respectius subgrups, així com el Racing de Santander i el Còrdova, que ni tan sols van quedar a prop de les tres primeres posicions. Pitjor és, però, el cas del Recreativo de Huelva, que, després d’una lligueta nefasta, haurà de jugar per evitar el descens a tercera.

Aquesta segona fase s’acabarà entre mitjans i finals de maig, en funció de si les lligues són de sis, set o vuit equips. El play-off d’ascens a segona està previst que comenci el 16 de maig.

DOS MESOS

Està previst que aquesta segona fase acabi entre mitjans i finals de maig

Tots els catalans debutaran a casa

Tots els equips catalans de segona B arrencaran a casa la segona fase aquest cap de setmana. En el grup dels equips que buscaran l’ascens a segona, el Nàstic rebrà el Vila-real B; el Barça B, l’Alcoià, i l’Andorra, l’Ibiza-Eivissa. Pel que fa al grup dels equips que buscaran l’ascens a la primera divisió RFEF, el Cornellà rebrà l’Atlètic Llevant, el Badalona rebrà la Nucia i el Lleida, l’Hèrcules. Com que hi ha quatre representants catalans i només tres del subgrup B, hi ha un equip que haurà de descansar cada jornada i aquest cap de setmana serà el Llagostera.

No s’ha fet oficial el calendari del grup dels equips que lluitaran per evitar el descens a tercera perquè encara hi ha un partit pendent per jugar-se de la primera fase, l’Espanyol B-Olot, que es disputarà dimecres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)