Eurocopa

Luis Enrique: “Les condicions no són ideals però no és una excusa”

Luis Enrique Martínez ha comparegut davant dels mitjans per actualitzar la situació de la selecció espanyola després de dos positius detectats en les últimes hores.

Situació de l’equip:

“Avui fa onze dies des que vam començar la concentració. Vull expressar la nostra situació. Al principi, hem complert amb els protocols, fins i tot més estrictes dels que posa la UEFA. La convivència és perfecte. La concentració canvia a partir del diumenge amb el primer positiu. Ens agafa per sorpresa. Aquell dia tot va cap avall. Comences a posar en dubte moltes coses. Els serveis mèdics actuen i fem un protocol encara més exigent. Entrenem de manera individual amb la dificultat que comporta. És digne d’elogi l’actitud de tots els jugadors”

Bombolla:

“Quan el virus entra, és una cosa complicada de gestionar. Aquí ha entrat. Tot i que el segon cas [Llorente] podria ser fals positiu, estaria bé que es confirmés. Ens hem adaptat a un pla B. Si el virus continua propagant-se, tenim jugadors que s’han anat incorporant. Vull elogiar l’staff de la sub21 perquè ho han organitzat tot en temps rècord. L’actitud de tots és encomiable. Vaig cridar sis jugadors (Kepa, Albiol, Carlos Soler, Fornals, Brais i Rodrigo Moreno). Les trucades van ser meravelloses. Una gran capacitat per canviar plans. Amb vacances a Cancun que s’han cancel·lat, gent a Mykonos... Tots estaven preparats per deixar les seves vacances i venir... sense garantir res. Perquè no sé si entraran a l’Eurocopa”

Positius:

“L’important és que ningú s’encomani més. Hem de reforçar el nou protocol i hem d’intentar que els jugadors arribin en les millors condicions. Necessitem a tots en el seu millor estat físic i anímic. Quan estem pendents de les proves i els test, la incertesa està present i genera desesperació. Ho estem intentant controlar. Molt poques vegades he tingut un grup de feina i una comunió tan gran entre l’staff i els jugadors. Només recordo alguna cosa semblant en el Barça B. Sempre he estat optimista però ara ho sóc més”.

Vacunes

“El president i el director esportiu ens van informar que podriem ser vacunats. Això no s’ha pogut aconseguir però ho acceptem. Encara no és segur que ens vacunin. Cada cas serà tractat de manera individual”

Sergio Busquets:

“Jo l’esperaré. L’esperarem tots. Juga amb avantatge perquè ha estat el primer i hi ha temps. Estarà a la llista segur”.

Vacunació:

“És un tema que ho porta el president. Porta molts mesos negociant. Si s’aprova vull que es vacuni el més aviat possible. No m’agradaria que els jugadors patissin símptomes”

Pla B de Luis Enrique i Sergio Ramos:

“Ramos continua en les mateixes circumstàncies per les quals no va entrar a la llista. Quan vaig trucar els jugadors els vaig dir que si tenien dubtes o no tenien la possibilitat de venir per descans, no hi hauria cap repercussió. Només faltaria. Ha estat fàcil i els sis han dit que sí. No vaig trucar ningú més”

Quan s’entera que un familiar de Busquets és positiu?

“L’amistós a Portugal va ser el divendres i no sabíem res encara. Tenim confiança màxima en els serveis mèdics. El virus no es pot controlar i pot agafar-se de qualsevol manera.”

Estat de Busquets:

“Està perfecte, asimptomàtic i pot entrenar. Té un pla de treball i està en contacte amb l’staff. Esperem que tot hagi quedat en un ensurt”

Jugadors tocats?

“Per això tenim un psicòleg. S’encarrega d’això. Els jugadors estan molt bé. S’entrenen i és un espectacle. Estan molt receptius i es respira un gran ambient. No és garantia però tenim un bon feeling.”

Resultats de les proves PCR:

“A nivell personal no és agradable esperar els resultats, triguen molt en arribar. Nosaltres fem PCR a les vuit del matí per tenir els resultats com abans millor. M’agradaria que estiguessin abans de dinar però arriben abans d’entrenar. No és una situació agradable”

Llista de 24 o 26:

“És una reflexió que hem fet. Jo ara mateix hagués convocat 23. Un virus, com més persones, pitjor.”

Optimisme:

“Ens centrem en el més important. No hem vist vídeos per evitar sales tancades. Hem fet quatre sessions d’entrenament. La sessió del matí dura una hora i després per la tarda hi ha una altra sessió. Entrenem a les hores amb més calor per adaptar-nos al clima de Sevilla i arribar en les millors condicions. Ahir vam fer dos grups de deu i hem fet la xerrada a l’exterior per mantenir la distància. Vam fer pissarra també. Als jugadors els donem la informació i la van assimilant. Les condicions no són ideals però no és una excusa”

Afectarà la situació actual a l’Eurocopa?

“El cap és vital per tothom. Sense el cap no tenim res a fer. Després necessites feina física però el cap és la clau. Els plantegem als jugadors si consideraven que havíem de simular els penals i han dit que prefereixen entrenar-los”

Posar en dubte moltes coses:

“Fent PCR’s diaris, un positiu ens agafa per sorpresa. A partir d’aquí, es podran criticar moltes coses però hem reforçat els protocols”

Crítiques per vacunar els futbolistes:

“El paper que tenim és centrar-nos en allò que podem controlar. Acceptem qualsevol decisió i sabem que hi haurà opinions”

Favorita per l’Eurocopa:

“Ho continuo pensant. El favorit és el campió però estem en un reguitzell de seleccions, entre les sis i set. I encantat d’acceptar-ho. Cada vegada que repasso més partits com el de Portugal més ho penso”

Brais i Aspas

“No tinc res en contra de cap jugador. Podrien haver estar a la llista però ser seleccionador significa prendre decisions. A Brais el conec bé i té un gran futur. Estàvem atents a la seva evolució”

Aspecte psicològic del seleccionador:

“Si sóc sincer, per mi això és un joc de nens comparat amb altres situacions que he hagut de viure”

Selecció de bombolla paral·lela

“Ara juntem dues alineacions. Jordi Alba i Gayà s’han de veure a deu metres i intentem controlar allò que podem. Fem dos onzes diferents i no coincideixen entre posicions per evitar riscos. En teoria depenem dels metges i hem d’esperar un parell de dies més si tots són negatius per poder entrenar junts”

Navas, Parejo, Aspas...

“Tots són d’altíssim nivell. Estem preparats per qualsevol adversitat. Per dissabte o diumenge tenim temps de cridar jugadors. M’és igual si cauen bé, si són alts o macos. Vindran aquells qui millor casin amb la idea futbolística”

Vacunes pels jugadors pel divendres:

“Està a les mans del president. M’hagués agradat que s’hagués fet en el moment oportú, després de la llista. A dia d’avui no hi ha res oficial”

Canvi en el sistema d’entrenament:

“No tinc cap mena de dubte. Dels 23 qualsevol pot ser titular.”

Declaracions de la Ministra:

“És un tema que està delegat en les persones que estan preparades. A partir d’aquí, jo controlo el que puc controlar”

Crítica d’una diputada per les vacunes:

“La indiferència és una de les millors armes”

Temor de perdre els jugadors una Eurocopa

“Tots els integrants de l’staff hem intentat ajudar els jugadors. No hi ha por però sí incertesa que genera una situació que no és agradable. Un jugador ha fet una gran temporada i per això existeix la possibilitat que et perdis l’Eurocopa”

Situació de Suècia:

“Sabem que la UEFA permet canviar jugadors fins l’últim dia en cas de Covid. Espero que no hi hagi cap cas més en cap selecció. Espero que es pugui veure un bon espectacle. La gent vol tornar als estadis i recuperar la normalitat”

Laporte:

“Està molt bé. Ja es coneixia amb alguns companys. L’adaptació és molt fàcil en aquest grup”

Jugadors tocats:

“Adama ja s’entrena. Laporte era cansament muscular i Robert Sánchez està en perfectes condicions.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)