Eurocopa

Eurocopa

Grup A

La segona vida de Moore

L’any 2019 el davanter centre de Gal·les va arribar a replantejar-se el seu futur en el futbol per una greu lesió al crani

Fa cinc anys, quan el seu país arribava a la semifinal de la darrera Euro, l’ara davanter del Cardiff City jugava a la cinquena divisió anglesa i fins i tot havia treballat de socorrista

L’angoixant experiència de Christian Eriksen fa uns dies al Parken Stadium de Copenhaguen va recordar al món un d’aquells moments en què tot s’atura, en què importa poc d’on vens i cap a on vas, en què la vida s’expressa amb una fragilitat esfereïdora. I un dels futbolistes que millor coneix aquesta sensació a tota l’Eurocopa és Kieffer Moore (Torqay, Regne Unit, 1992), a qui el 9 de febrer del 2019 se li va aturar el rellotge, després que un xoc amb el defensa Gabriel Zakuani el va deixar fora de combat a les acaballes d’un Gillingham-Barnsley corresponent a la tercera divisió anglesa. En total, van ser vuit minuts sense coneixement a terra, sobre un terreny de joc i un balanç d’una fractura al crani que li va fer replantejar-s’ho tot. “És el tipus d’experiència que et fa pensar en tot, en la meva carrera, en la meva vida en general, que et fa donar una volta a tot el que t’envolta. Si em pregunten si vaig témer per la meva vida, dic que absolutament”, ha reconegut el fornit davanter centre de la selecció de Gal·les, que després d’uns dies de reflexió va decidir que el seu destí seguia sent sobre els terrenys de joc, passant a protagonitzar una de les històries dolces del present europeu.

Avui, Moore fixa centrals per facilitar les arribades a l’àrea d’Aaron Ramsey, deixa pilotes de cara per a Joe Allen i ataca l’àrea a la recerca de les centrades de Gareth Bale. S’associa amb futbolistes que fa cinc estius feien història a l’Euro 2016, duent la selecció gal·lesa per primera vegada a les semifinals del torneig. Aquell mateix any en què el seu país feia història, Kieffer Moore s’havia quedat sense equip després d’acabar contracte amb el Viking noruec i mentre trobava un nou equip a les profunditats del futbol anglès, concretament al Forest Green Rovers, de la cinquena categoria, fins i tot va arribar a treballar de socorrista per mantenir viva la seva economia.

Perseverant, treballador i sobretot proletari del gol, Moore va reenganxar-se al futbol, va superar una fractura de crani d’una manera sorprenent i, després d’una temporada en què ha aconseguit la generosa xifra de 20 gols en 42 aparicions amb el Cardiff City, és un soci inesperat d’estrelles mundials en una modesta selecció de Gal·les que s’ha mostrat disposada a agitar novament l’Eurocopa.

1,95
d’alçada
fa Kieffer Moore, que sense arribar als dos metres de Sasa Kalajdzic (Àustria) és un dels davanters d’àrea més dominants en l’aspecte físic de l’europeu.
20
gols
en 42 partits amb el Cardiff City ha fet aquesta temporada el punta, que no va debutar amb la selecció fins als 27 anys i que des d’aleshores ha fet 6 gols en 19 aparicions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)