Eurocopa

Eurocopa

Sergio Busquets

Torna el capità

Superada la Covid-19, Sergio Busquets serà avui titular en la selecció espanyola de Luis Enrique, que es juga la classificació per als vuitens de final de l’Eurocopa

El blaugrana és l’únic jugador del combinat de Luis Enrique que va guanyar el mundial del 2010

Torna Sergio Busquets, al rescat d’una selecció espanyola que no ha estat capaç de passar de l’empat en els dos primers partits d’aquesta Eurocopa i que aquesta tarda (18 h, Tele 5) se la juga contra Eslovàquia. El migcampista del Barça, en absència de Sergio Ramos, és el capità del combinat de Luis Enrique. Avui disputarà el seu partit internacional número 122 i és l’únic supervivent de la selecció espanyola que l’any 2010, amb Vicente del Bosque, va guanyar el mundial de Sud-àfrica. “És el nostre capità i el nostre líder”, va dir Luis Enrique de Busquets quan va decidir esperar el de Badia després que el blaugrana donés positiu de Covid-19 dies abans que comencés l’Eurocopa. “És un migcampista ofensiu que fa la pressió alta, que millora cada jugada que li passa pels peus i que és un espectacle defensant”, va continuar l’asturià.

Busquets ha estat un fix en la selecció espanyola i al Barça des que Pep Guardiola el va fer debutar en el primer equip el 13 de setembre del 2008, i s’ha convertit en una peça clau del millor Barça de la història i en un jugador fonamental per a tots els entrenadors que l’han tingut: Del Bosque, Lopetegui, Fernando Hierro, Robert Moreno i Luis Enrique en la selecció espanyola, i Guardiola, Tito Vilanova, Martino, el mateix Luis Enrique, Valverde, Setién i Koeman al Barça. “Busquets ho fa tot perquè juguin els que té al voltant.” Així el va definir Guardiola, que sempre ha destacat el que li va dir Messi quan el de Badia feia un parell de dies que s’entrenava amb el primer equip. “Aquest m’agrada”, li va dir l’argentí. “Quan hi hagi guerres i embolics, serà al davant”, li va contestar el de Santpedor, recordant-li el punt de jugador de barriada que tenia Busquets.

I el de Badia ja es va posar ahir al capdavant de la selecció espanyola. Primer, per contestar l’holandès Van der Vaart, que ha criticat durament l’equip de Luis Enrique dient que és horrible i que no té cap futbolista capaç de fer una assistència. “Quan fas servir adjectius d’aquest tipus, perds la raó. No entenc que un exjugador, per un parell de minuts de glòria, parli així d’una selecció; em sembla lamentable. El podria deixar retratat com a jugador per coses que vaig viure en alguns partits contra ell, però no ho faré”, va dir ahir amb contundència el català, el jugador que de manera injusta mai ha format part de les llistes de premis individuals, però que és tremendament valorat pels companys. “Busquets per a un grup és inqüestionable. Ho domina tot damunt del camp. És el millor migcampista defensiu de la història”, va dir d’ell el seu bon amic Xavi Hernández.

El seu talent el gaudirà avui l’afició espanyola a Sevilla i a partir de l’agost el tornarà a gaudir la blaugrana. Amb contracte fins al 30 de juny del 2023, el seu representant, Josep Maria Orobitg, ja ha passat per les oficines del Camp Nou per conèixer les intencions del club amb el futbolista de Badia. El veuen important, però necessiten que accepti una rebaixa de fitxa. No hi ha oferta formal encara, però les dues parts estan convençudes que hi haurà acord.

Les xifres
122
partits
ha jugat Sergio Busquets amb la selecció espanyola.
2
títols
ha guanyat amb la selecció espanyola, el mundial del 2010 i l’Eurocopa del 2012.
2023
és l’any
en què acaba contracte amb el Barça, un contracte que el club vol revisar a la baixa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)