Copa Amèrica

Messi: una firma, dos partits i un destí

Copa Amèrica. Mentre el barcelonisme espera impacient l’oficialitat de la renovació del seu capità, Leo somia aixecar per fi un gran títol amb l’Argentina; a semifinals l’espera Colòmbia

O ets de Messi, o no ets de Messi. A l’Argentina el fanatisme no permet grisos. Els devots de Lionel tanquen els ulls i encara avui recorden aquella gran connexió amb Juan Román Riquelme a Veneçuela el 2007 i el seu recordat gol contra Mèxic, el hat-trick a Panamà i aquell golàs de falta directa contra els Estats Units el 2016. Records inesborrables en la memòria. Els infidels, però, tampoc obliden: l’expulsió del 2019 després de la famosa escena amb Medel, el penal fallat contra Claudio Bravo en la tanda de la final del 2016, la pobríssima imatge del 2011 amb l’Argentina exercint d’amfitriona i no passant ni tan sols dels quarts de final... La història de Messi amb la copa Amèrica és una història d’amor i odi, que ha deixat grans imatges per a la posteritat, però també moltes llàgrimes. Segurament massa llàgrimes.

Messi ha participat en sis edicions de la copa Amèrica i és el futbolista de l’albiceleste que més partits ha jugat en la història del torneig. Mai ha aixecat el títol i ara, al Brasil, busca la redempció. El capità del Barça i de l’albiceleste es troba, de nou, davant l’eterna oportunitat de guanyar un gran títol amb la samarreta del seu país. És el seu gran compte pendent. El seu últim gran partit contra l’Equador (3-0), amb un golàs de falta i dues assistències a Rodrigo de Paul i Lautaro Martínez, ha situat l’Argentina en les semifinals. L’espera Colòmbia. I el Brasil o el Perú en la gran final. 180 minuts separen Messi de la glòria.

Leo ha guanyat 35 títols amb el Barça (deu lligues, set copes, quatre Champions, vuit supercopes d’Espanya, tres supercopes d’Europa i tres mundials de clubs). Però el seu palmarès amb l’Argentina queda reduït a un mundial sub-20 i una medalla d’or olímpica. A Qatar 2022 intentarà per última vegada tocar amb les mans l’etern somni de la copa del món i ara, el dia 11, intentarà aixecar una copa Amèrica que se li resisteix. Traumàtic va ser el desenllaç del 2015 i el 2016. Mateix rival i mateix infortuni. Xile va impedir dos anys seguits que Messi pogués tocar el cel amb la seva selecció. Leo no ha digerit encara aquelles dues fatídiques tandes de penals. Si l’Argentina supera Colòmbia en les semifinals, Messi jugarà la seva quarta final de la copa Amèrica. També va perdre la del 2007 contra el Brasil. El 2011, amb l’Argentina com a país organitzador, Messi va quedar sense marcar en el torneig i l’albiceleste va fracassar. En l’última edició, del 2019, Messi va quedar a les portes de la final i les seves polèmiques declaracions contra la Conmebol després d’aquella eliminació li van comportar una sanció de tres mesos de suspensió.

Messi, amb quatre gols i quatre assistències, està sent el futbolista més destacat del campionat. Se situa a només un gol d’igualar el seu millor registre. Va ser en la copa Amèrica del 2016, quan va marcar cinc gols. En la història del torneig n’ha marcat tretze (dos el 2007, cap el 2011, un el 2015, cinc el 2016, un el 2019 i quatre de moment en aquesta edició). En el còmput històric ja ha repartit un total de quinze assistències de gol.

A l’Argentina, tothom expectant amb el desenllaç d’aquesta copa Amèrica. I a Barcelona, tothom impacient per veure quan s’anuncia oficialment un acord de renovació entre Messi i el Barça que s’està fent desitjar molt més del previst.

BON RENDIMENT

Messi és el màxim golejador i assistent del torneig i té fam de redempció

DOS GRANS REPTES

Guanyar aquesta copa Amèrica seria un gran preludi amb vista a Qatar 2022
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)