Copa Amèrica

Maracanà busca rei

Copa Amèrica. Messi intentarà guanyar per fi un gran títol amb l’Argentina després dels intents fallits en les finals del 2007, el 2015 i el 2016; un repte majúscul amb Neymar com a enemic

2

gols

3 assistències Ney

4

gols

5 assistències Messi

Rio de Janeiro i Londres acaparen ara mateix tots els focus de l’Univers Futbol. Argentina-Brasil i Itàlia-Anglaterra. Futbol en estat pur. Tot passió. L’Amèrica del Sud mira cap a la segona ciutat més poblada del Brasil. El trofeu de campió –l’altra copa linda y deseada– reposa impacient als peus del Pão de Açúcar. Es busca heroi. Messi o Neymar. Neymar o Messi. Només hi haurà glòria eterna per a un dels dos jugadors. L’albiceleste i la canarinha tenen una cita amb la història a Maracanà, aquesta pròxima matinada (02.00 hora catalana, TV3).

El retrobament entre Leo i Neymar, que no va acabar passant en l’última edició de la Champions, es farà realitat, ara sí, en la gran final de la copa Amèrica. Una inoportuna lesió va apartar Neymar del Barça-PSG de la temporada passada. Ni al Camp Nou, ni al Parc dels Prínceps. El dorsal 10 de la canarinha es va perdre tota aquella eliminatòria de Champions, però l’anhelat cara a cara amb el seu amic Lionel sí que serà una realitat sobre la gespa de Maracanà. Serà la primera vegada que Messi i Neymar es vegin les cares en una gran cita des que el brasiler va deixar el Barça i va marxar a París el 2017. Serà el sisè duel directe entre tots dos. Anteriorment ja s’havien enfrontat una vegada amb els seus clubs (va ser en la final del mundial de clubs del 2011 a Yokohama, en aquell Barça-Santos 4-0) i en quatre ocasions amb les seves seleccions (dues victòries per a cadascun).

Mentre tot el barcelonisme es pregunta dia sí i dia també si Laporta aconseguirà fer encaixar totes les peces del fair-play financer, a Messi només el preocupa una cosa ara mateix: la copa Amèrica. El seu futur al Barça serà la següent pantalla. Ara la seva obsessió és únicament guanyar, per fi, un gran títol amb la samarreta del seu país. Messi coneix sobradament el sabor amarg del fracàs. Leo ha perdut tres finals de la copa Amèrica. La del 2007 precisament contra el Brasil per 3-0 i les del 2015 i el 2016, contra Xile, les dues en la tanda de penals. Ara vol acabar amb l’etern malefici, abans del que serà el seu gran repte i també l’últim tren: el mundial de Qatar 2022.

Messi col·lecciona premis MVP en aquesta copa Amèrica. Fins en quatre ocasions ha estat guardonat com el jugador més valuós del partit. És el líder de l’equip de Scaloni. Suma 4 gols i 5 assistències. La seva picabaralla verbal amb Yerry Mina en la tanda de penals de les semifinals contra Colòmbia després que el central de l’Everton fallés el seu llançament, exemplifica bé l’estat de tensió emocional que comporta per a Messi poder-se treure per fi una espina que porta clavada durant tota la seva trajectòria amb la selecció. Suma 76 gols en 150 partits i és el màxim golejador històric del seu país, però li falta un gran títol. Al davant, en la batalla de Maracanà, hi haurà un Neymar que ha marcat 67 gols en 106 partits amb el Brasil i que està a només deu dianes dels registres de Pelé. En aquesta copa Amèrica Neymar acumula 2 gols i 3 assistències.

Territori conegut

L’Argentina no guanya una final de la copa Amèrica des del 1993. I Maracanà porta bons records a l’albiceleste. Messi mai oblidarà el gol de Mario Goetze ni aquella final de la copa del món del 2014 perduda contra Alemanya. Els argentins prefereixen aferrar-se al camí traçat en el seu dia pel Piojo López. El seu gol a Taffarel un 29 d’abril del 1998 en un amistós contra el Brasil preparatori per al mundial del 1998 va donar aquell dia la victòria a l’Argentina i va posar fi a una sequera històrica. Feia 41 anys que l’Argentina era incapaç de derrotar el Brasil a Maracanà. Ara l’Argentina torna a somiar.

Hi haurà públic a la final: 5.500 espectadors

Les autoritats de Rio de Janeiro han confirmat que hi haurà públic a les graderies de l’estadi de Maracanà. Es permetrà una assistència del 10% de l’aforament del recinte esportiu. Maracanà té una capacitat total de 78.285 espectadors i, per tant, només podran presenciar la final en directe un total de 5.500 persones (2.200 aficionats argentins, 2.200 seguidors brasilers i les altres 1.100 entrades aniran destinades a protocol i altres compromisos). En el cas dels seguidors de l’albiceleste, només podran entrar a l’estadi aquells argentins que puguin acreditar el permís de residència al Brasil. Tots els espectadors hauran de presentar a l’entrada a l’estadi també una prova PCR o d’antígens negativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)