3a divisió FEF

La FCF fa oficials el sistema de descens de 3a divisió FEF

La reestructuració de categories ha portat força maldecaps a l’hora de definir els plans de competició. Un dels més importants ha estat a 3a divisió federació, i és que el pla de competició de la federació catalana contempla que el sistema de descensos el marca el pla de competició de la federació espanyola i el pla de competició de la federació espanyola determina que han de ser les federacions territorials les que determinin el sistema de descensos, amb l’objectiu que en la temporada 2022/23 la lliga sigui de 16 equips. Finalment s’ha posat remei a aquest problema i després de la disputa de la primera jornada la FCF ha emès una circular en què determina quins equips descendiran a 1a catalana.

Quatre que poden ser més

La circular emesa per la FCF dictamina que baixaran a 1a catalana els quatre últims classificats de la lliga, és a dir de la 14a a la 17a posició. Podrien no ser els únics, i és que com ja passava amb l’anterior 3a divisió hi poden haver descensos compensats. En aquest sentit entra en joc el que pugui passar a la 2a divisió FEF, i és que per cada català que baixi a 3a divisió FEF hi haurà un descens més a 1a catalana començant pel 13è classificat i tirant cap amunt. Hi podria haver un asterisc, i és que hi podria haver un segon ascens català a 2a FEF –el primer classificat puja directe i del segon al cinquè fan un play-off per decidir l’equip que es juga l’ascens a 2a FEF en una eliminatòria directa contra un equip d’un altre grup– i això evitaria un descens compensat. En cas no hi hagués cap català que descendís de 2a divisió FEF i en el play-off pugés un altre equip català quedaria una plaça lliure a 3a divisió, que l’ocuparia el perdedor del play-off d’ascens de 1a catalana que disputen els segons classificats –hi ha tres ascensos assegurats pels campions de cada grup i el guanyador del play-off.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)