Lliga de les Nacions

‘Final four’ futbolística

UEFA Nations League. Itàlia i Espanya obren foc a San Siro (20.45 h, La 1) amb la primera semifinal d’una competició que proclamarà el seu campió diumenge

La UEFA Nations League, la competició creada pel màxim organisme del futbol europeu per substituir els amistosos i que es disputa cada dos anys, arriba a l’última estació. I és que aquesta setmana es tanca la segona edició del torneig –la primera la va guanyar Portugal (2019)– amb una final four que es disputarà a Itàlia, a cavall entre San Siro i el Juventus Stadium, on els quatre millors equips lluitaran pel títol. Així, Itàlia i Espanya, i Bèlgica i França se les hauran avui i demà en semifinals a la recerca d’un lloc a la final, que es disputarà diumenge. Per accedir a aquesta final a quatre, les quatre seleccions han hagut de quedar campiones dels seus respectius grups, enquadrats en la Lliga A, la més potent de les quatre divisions que formen la UEFA Nations League.

“No tenim res a perdre i sí molt a guanyar”, va explicar ahir Luis Enrique, el seleccionador d’Espanya, que, contra Itàlia aquest vespre a San Siro (20.45 h, La 1), obre foc amb la primera semifinal. “Itàlia és un equip que juga molt bé i per això és el millor d’Europa i un dels millors del món”, va indicar l’entrenador asturià, que ha hagut de confeccionar una llista força diferent de l’última a causa de les múltiples lesions i que ha estat, una altra vegada, molt criticat en l’entorn del combinat estatal. “No llegeixo, ni miro, ni escolto...; per tant, per mi és la mateixa llista de sempre. Són els que jo vull, aquells en qui tinc confiança”, va dir en aquest sentit. A l’altre bàndol, l’azzurra, que va eliminar a penals la roja en les semifinals de la passada eurocopa que acabaria guanyant, encadena 37 partits invicta. “Tard o d’hora perdrem. Són matemàtiques”, va manifestar el seu tècnic, Roberto Mancini. “Depèn de nosaltres i hem de treballar molt per seguir guanyant”, hi va afegir.

Passi el que passi, tots dos conjunts jugaran diumenge; el perdedor jugarà pel tercer lloc, mentre que el guanyador ho farà per la copa. El rival sortirà de l’altra semifinal, Bèlgica-França, que demà (20.45 h, La 1) es disputarà al Juventus Stadium.

A ITÀLIA

L’estació final del torneig es disputa al país transalpí; a San Siro i al Juventus Stadium

L’ALTRA SEMIFINAL

Bèlgica i França juguen demà (20.45 h, La 1) per l’altre lloc de la final

Luis Enrique defensa Sergi Roberto i Eric Garcia

Luis Enrique va parlar de dos noms propis del Barça, qüestionats darrerament, Sergi Roberto i Eric Garcia. “El vaig fer debutar jo al Barça B”, va dir de Roberto. “És un gran jugador que pot jugar en diverses posicions, molt versàtil. Ara li toca pagar alguns plats trencats, però el veig contentíssim d’estar amb nosaltres”, va completar, abans de referir-se a Eric. “L’he vist molt bé. No he conegut cap jugador d’un gran equip que no hagi estat criticat o vilipendiat, per aquí hi hem passat tots”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)