Copa

L’aparició dels herois inesperats

Copa. Isco i Hazard, dos oblidats per Carlo Ancelotti, rescaten el Madrid en la pròrroga quan els blancs estaven amb deu i perdien

Elx 1 Real Madrid 2

ELX:Werner; Palacios, John (Gonzalo Verdú, 87’), Diego González, Mojica; Josan (Tete Morente, 65’), Guti, Gumbau, Fidel, Lucas Pérez (Pere Milla, 78’) i Guido Carrillo (Friaza, 94’).REAL MADRID:Lunin; Lucas Vázquez, Nacho, Alaba, Marcelo; Valverde (Modric, 71’), Camavinga (Casemiro, 71’), Kroos (Ceballos, 91’), Rodrygo (Hazard, 91’), Vinícius (Mendy, 117’) i Jovic (Isco, 78’).GOLS:1-0 (103’) Gonzalo Verdú. 1-1 (107’) Isco. 1-2 (115’) Hazard.ÀRBITRE:Vázquez Figueroa.T.G.:als visitants Casemiro, Kroos i Alaba.T.V.:vermella directa a Marcelo (101’) i doble groga a Pere Milla (120’)

No és gaire amant, Carlo Ancelotti, almenys en aquest Real Madrid, de donar minuts a tothom. Té 13 o 14 jugadors amb qui compta i la resta tenen un rol residual. Dos d’ells, d’aquests que no juguen amb el tècnic italià, són Isco Alarcón i Eden Hazard, futbolistes de classe mundial no fa tant, diferencials, elit màxima, però que, ara mateix, són transferibles en el club blanc. Ni en la copa tenen oportunitats d’inici i ahir al feu de l’Elx, on el conjunt blanc va haver de patir i va haver de recórrer a ells dos per salvar el partit (1-2) en la segona part de la pròrroga, també van ser suplents.

No va ser, doncs, cap passeig per als madridistes, el seu accés als quarts de final de la copa, que es va donar després de 120 minuts. De fet, van tenir diversos moments de dificultat al llarg de l’enfrontament. En la primera part va ser l’Elx qui més a prop va estar de marcar; Guido Carrillo en va tenir tres de clares, sobretot una, la primera, en què, després d’una passada de la mort de Josán, sense porter i a un metre de la línia de gol, va rematar al travesser. El Madrid, per la seva part, sense Benzema ni Modric a la gespa, va tenir molts problemes per trobar els seus atacants i només amb alguna fogonada de Vinícius i amb arribades esporàdiques de Camavinga va tenir presència a l’àrea rival.

Després del descans no va passar gran cosa. Cap dels dos va arriscar, tampoc va millorar el Madrid amb l’entrada de Modric i Casemiro, i l’empat a zero va donar pas a la pròrroga, en què es va concentrar l’acció. Primer el Madrid va quedar amb deu quan, en un contraatac del conjunt il·licità, Tete Morente encarava porteria sol i l’àrbitre va assenyalar una falta de Marcelo sent últim home i el va expulsar. El tir lliure el va executar Gonzalo Verdú (103’), directe a la barrera, però ell mateix va aconseguir el refús, va xutar i, després que la pilota toqués Ceballos, va avançar l’Elx.

Al Madrid se li va complicar l’escenari, amb deu i perdent, i l’equip blanc es va endinsar en la segona part de la pròrroga amb un peu i mig fora de la copa. Però van aparèixer els oblidats. Isco (107’), que havia entrat en el 78’, va empatar, i després Hazard (115’), que va posar el peu en el partit un cop encetat el temps extra, va culminar la remuntada aprofitant una greu errada del porter local.

Hazard i Isco han guanyat el partit. Pot ser que a vegades hagin merescut jugar més