Europa League

El Sevilla coneix el camí

Europa League. El sis vegades campió de la competició torna al seu torneig fetitxe i es posa de cara l’accés als vuitens amb un triomf clar. El Betis i la Real, de visitants, també obtenen bons resultats

Ningú coneix l’Europa League com el Sevilla. El rei del torneig, amb sis copes a les seves vitrines, de tornada a la segona competició continental, obligat després de ser eliminat en la Champions League, va demostrar ahir que trepitja segur i que coneix el camí. El conjunt orientat per Julen Lopetegui, campió de l’edició del 2020, va encarrilar la classificació per als vuitens al Sánchez Pizjuán, seu de la final, en superar (3-1) el Dinamo Zagreb en un duel en què hauria pogut sentenciar. Rakitic, de penal, Ocampos i Martial –que es va estrenar com a golejador amb la samarreta del Sevilla– van ser els artífexs del triomf contra el conjunt croat, per qui va marcar Orsic.

Botins pel Betis i la Real

El Betis viu un moment dolcíssim i és capaç ja de guanyar per inèrcia sense necessitat de fer un gran partit. I és que al feu del Zenit, sense Nabil Fekir ni Canales, va sortir-ne amb un bon avantatge després d’imposar-s’hi (2-3) en una primera part que va tenir tota l’acció en què es van marcar les cinc dianes. Va exhibir contundència, l’equip entrenat per Manuel Pellegrini, que es va situar 0-2 amb dianes de Guido Rodríguez i Willian José; els russos van reaccionar aviat mitjançant Dzyuba i l’exblaugrana Malcom, que van empatar; i just abans del descans, Guardado va avançar els verd-i-blancs amb un tercer gol que va ser definitiu.

D’altra banda, la Real Sociedad no va poder vèncer, però va treure un valuós empat (2-2) del camp del Leipzig, un rival de molt nivell. Va vorejar la victòria fins i tot el conjunt dirigit per Imanol Alguacil, que va anar a davant dues vegades. Le Normand va colpejar primer i Nkunku va respondre amb l’empat abans del descans. I després de la represa tots els gols van ser de penal; Oyarzábal va tornar a avançar els guipuscoans i Forsberg va fer la igualada final.