3a divisió FEF

L’Olot ja té el seu llibre del centenari

Nova acció. L’obra, escrita pels periodistes David Planella i Joel Sebastian, ja és a la venda i serà presentada dissabte a la sala Torín d’Olot (19 h)

El centenari de l’Olot no s’atura i continua engegant iniciatives i activitats per fer bullir l’olla entre els seus aficionats. La més recent ha estat la publicació del llibre del centenari Unió Esportiva Olot, l’altre futbol, una obra que repassa els fets històrics ocorreguts a l’entitat des d’una mirada diferent a l’habitual en els llibres fets amb aquesta mateixa finalitat. Els periodistes David Planella (Ràdio Olot i La Comarca) i Joel Sebastian, redactor de L’Esportiu, descriuen fets importants de la història de l’entitat garrotxina a través d’un relat principal que coincideix amb l’arribada, l’any 2005, de l’actual junta directiva comandada per Joan Agustí i, llavors també, per Lluís Masias, fins a l’ascens a segona B, el pic més alt aconseguit pel seu primer equip la temporada 2012/13. El llibre comença descrivint les peripècies del club i l’actual junta directiva en els seus primers anys, des de la primera regional, enllaçant amb diversos retrocessos en el temps per explicar els cinc títols de tercera aconseguits amb anterioritat, els grans golejadors que ha tingut el club, els jugadors més emblemàtics, i altres personatges que han marcat un abans i un després en l’entitat olotina.

Amb aquesta fórmula, en l’obra s’expliquen els grans èxits de la Unió Esportiva Olot, però també els moments de dificultat que ha hagut de passar per culpa de les inclemències econòmiques i també esportives. A més, els autors han volgut donar tot el protagonisme als personatges que han ajudat a forjar l’actual Olot recolzant-se en les reaccions de gairebé una trentena de protagonistes de diferents etapes, fent èmfasi en l’actual filosofia, idea i valors del club, i acabant amb un epíleg centrat en el coronavirus i el decebedor descens del curs passat a l’actual 3a divisió FEF.

El llibre del centenari de l’Olot, que ja es pot comprar a la botiga Integra i la llibreria Drac d’Olot per 21 euros, serà presentat pels autors a la sala Torín dissabte, 26 de febrer, a les set de la tarda. En l’esdeveniment hi participaran diversos dels protagonistes que intervenen en l’obra, exjugadors i exentrenadors, entre d’altres.

EL FIL ARGUMENTAL

El llibre comença coincidint amb l’entrada de l’actual junta, l’any 2005

LA FÓRMULA

S’hi explica el camí des de 1a regional fins a l’ascens a 2a B amb retrocessos a fets històrics
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)