Copa

Guedes fa vibrar Mestalla

Copa. Un golàs del portuguès és suficient per al València, sòlid i impenetrable, per superar un Athletic amb molt poc gas i accedir a la final

València 1 Athletic 0

VALÈNCIA:Mamardashvili: Diakhaby, Paulista (Hugo Guillamón, 82’), Alderete: Foulquier, Ilaix Moriba, Carlos Soler, Gayà (Lato, 33’); Bryan Gil (Musah, 71’), Guedes i Hugo Duro.ATHLETIC CLUB:Agirrezabala; Lekue (Petxarroman, 61’), Yeray, Íñigo Martínez, Yuri; Dani García (Vencedor, 61’), Vesga (Zarraga, 82’), Berenguer (Nico Williams, 69’), Muniain; Raúl García (Sancet, 61’) i Iñaki Williams.GOLS:1-0 (43’) Guedes.ÀRBITRE:Gil Manzano.T.G.:Paulista, Alderete, Diakhaby; Íñigo, Zarraga.T.V.:cap.

Festa grossa a Mestalla, on el València va celebrar l’accés a la final de copa, tres anys després de l’última, i va frustrar un Athletic que, després d’haver eliminat el Barça i el Madrid, va veure tancada la porta de la tercera final seguida. En va fer prou el conjunt de Bordalás amb molta solidesa i l’aparició puntual de Guedes, autor d’un golàs que va ser determinant –l’anada a San Mamés havia acabat amb empat (1-1)– poc abans del descans.

Alguna arrencada de l’Athletic va trobar a faltar definició d’Iñaki Williams, que en va tenir poc abans de l’1-0. Guedes va recollir a fora l’àrea un refús de Yeray, es va fer espai amb un bon control i va etzibar un xut molt potent (43’). Abans del descans, els de Bordalás van generar un altre ensurt a l’àrea d’Agirrezabala.

L’Athletic no va trobar la manera de desfer l’ordre defensiu de Bordalás, amb una línia de tres centrals. Els bascos es van estirar una mica a partir dels canvis –Muniain va provar una rosca (70’) i Íñigo, un xut de falta massa centrat (75’)–, però de manera molt tímida. Els va faltar gas, i el València es va mostrar impenetrable. Fins i tot hauria pogut marcar el segon, ja en el sisè minut d’afegit, en una arribada de Carlos Soler, que va acabar topant amb Agirrezabala.

El Rayo i la remuntada a Montilivi

X.M.

El Betis i el Rayo es juguen avui (21 h) l’altre lloc en la final. Ho té tot de cara el Betis, que va marxar de Vallecas amb un resultat molt favorable (1-2). El Rayo, però, creu en la remuntada per accedir a la seva primera final de copa de la història. Els d’Iraola tenen un precedent recent en la final del play-off d’ascens, en què van perdre en l’anada a casa contra el Girona (1-2) però van celebrar l’ascens a Montilivi (0-2). Iraola s’ha endut tota la plantilla a Sevilla, entre els quals Falcao, que és dubte, i Unai López i Merquelanz, lesionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)