Premier

Duríssima sanció del govern britànic al Chelsea d’Abramovitx

El multimilionari rus no es podrà vendre el club i tampoc podrà fitxar ni renovar jugadors

El govern britànic continua fent pressió contra Putin a través dels multimilionaris russos afincats al Regne Unit, i en aquest sentit un dels que més està rebent les conseqüències és el president del Chelsea Roman Abramovitx. Segons ha anunciat el diari The Times l’última mesura que ha pres el govern és la de congelar tots els actius de l’oligarca rus, inclòs el Chelsea. Amb aquesta sanció Abramovixt no es podrà vendre el club com estava intentant fer en les últimes setmanes, però la sanció va molt més enllà i podria tenir unes conseqüències duríssimes per l’actual campió de la Champions League.

L’únic que podrà fer el Chelsea a partir d’ara és mantenir totes les activitats esportives, és a dir que podrà seguir jugant la lliga i la resta de competicions amb absoluta normalitat. A partir d’aquí, però, el club no podrà ni moure un dit. I és que amb la sanció aplicada el Chelsea no tindrà permès fitxar jugadors, i el que fins i tot pot ser més rellevant; no podrà renovar els jugadors que té en plantilla perquè no se li permetrà signar nous contractes. Aquesta mesura beneficia clarament a clubs com el Barça, que estan intentant tancar les incorporacions de jugadors que acaben contracte al Chelsea. Un és el cas del central danès Andreas Christensen, amb qui el club blaugrana ja té les negociacions molt i molt avançades. El segon cas és el de César Azpilicueta, que acaba contracte el mes de juny però el club tenia una clàusula per ampliar un any més unilateralment. Si el Chelsea no pot aplicar aquesta clàusula el jugador quedarà lliure segur i el Barça tindria via lliure per negociar la seva incorporació.

A banda de l’aspecte contractual, la sanció aplicada pel govern britànic també afectarà a l’economia diària del club, i és que a partir d’ara el Chelsea tindrà prohibit vendre fins i tot marxandatge oficial, incloses samarretes. A més, tampoc podrà vendre entrades pels partits que es juguin a Stamford Bridge, de manera que només els abonats podran accedir a l’estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)