Champions

Trompada galàctica per a un PSG fracassat a Europa

Champions. Els parisencs tornen a viure una eliminació vergonyosa de la màxima competició europea i Mauricio Pochettino és a la corda fluixa

Al-Khelaïfi somreia a l’estiu durant la presentació de Leo Messi com a nou jugador del PSG. Es pensava que era la cirereta que coronaria el seu gran projecte per poder alçar d’una vegada per totes la desitjada Champions. N’estava convençut. Havia reunit en un mateix equip Neymar, Mbappé i Messi. Un autèntic trio d’asos que havia de portar el club parisenc a la glòria europea. Res més lluny de la realitat. El futbol és tossut de mena i la simple acumulació d’estrelles no et garanteix l’èxit. Segurament arriba per guanyar la lliga francesa, però la Champions és una altra història.

I no es pot dir que en el global de l’eliminatòria el PSG fos inferior al Real Madrid. Tot al contrari. El PSG va passar per sobre dels blancs a París però només va poder marxar amb un avantatge d’un gol i al Bernabéu també van ser millors que els d’Ancelotti en el primer temps però just a partir de l’empat en l’errada gravíssima de Donnarumma van desaparèixer del camp. El pes de la història els devia caure a sobre i amb el gol de Benzema el fantasma d’aquella remuntada al Camp Nou el 2017 els va paralitzar. Es van dissoldre com un terrós de sucre i el Madrid ho va aprofitar per acabar-los d’enfonsar.

L’eliminació ha fet molt mal al PSG. De fet, Al-Khelaïfi va protagonitzar incidents lamentables en finalitzar el partit i Mauricio Pochettino es va queixar amargament que en la jugada de l’empat hi va haver falta prèvia a Donnarumma. S’hauria pogut xiular, sí, però en aquell instant el PSG encara estava classificat.

El tècnic argentí ho té molt difícil per poder continuar dirigint l’equip després d’aquesta trompada europea i molt possiblement serà rellevat per Zidane, com s’especula des de fa temps a França. El millor del PSG va ser, sens dubte, Kylian Mbappé, a qui intenten renovar com sigui malgrat que el que va succeir al Bernabéu l’acosta encara més al Madrid perquè va comprovar com anar reunint estrelles, i algunes en el final de la seva carrera, no et garanteix l’èxit. Possiblement els francesos ara s’afegiran amb molta força a la subhasta per Haaland, pensant que amb un canvi de cromo en faran prou per intentar triomfar en la màxima competició continental.

També és un cop molt important per a Leo Messi, que no va amagar que havia escollit el PSG perquè el seu somni era tornar a guanyar una Champions i considerava que al club parisenc tindria moltes possibilitats. En el duel d’anada va fallar un penal i dimecres tampoc va poder brillar. Són massa anys sense fer un bon partit al Bernabéu. A Messi no se’l veu feliç a França i sembla que enyori Barcelona, però li tocarà complir l’any de contracte que li queda perquè el xeic no es pot permetre perdre’l el mateix estiu que Mbappé. Un xeic que s’ha gastat milionades en els últims anys però que no li serveixen de res per triomfar a Europa, el somni que persegueix des de fa anys.

Crítiques de la premsa francesa

Els mitjans de comunicació francesos van ser molt crítics amb l’eliminació del PSG. Qualificatius com ara “ridícul”, “enfonsament” o “irracional” apareixen als principals diaris, i molts donen per fet que Pochettino serà destituït a final de temporada. Irracional és el titular que tria L’Équipe perquè no s’explica per què el PSG es va enfonsar en el segon temps, fins al punt d’assemblar-se a “una altra catàstrofe espanyola”, fent referència al 6-1 que van encaixar contra el Barça l’any 2017 quan els entrenava Unai Emery.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)