3a divisió FEF

L’Olot celebra el debat sobre el canvi de nom

Nou acte. El centenari del club acabarà amb un referèndum entre els socis el proper 27 de març en el qual se’ls preguntarà si volen mantenir l’actual Unió Esportiva Olot o canviar a Olot Futbol Club, el primer nom de l’entitat en la seva fundació el 1921

L’Olot ha celebrat a la Sala Torín el debat que ha girat entorn al nom de l’entitat. En un acte més del centenari de l’entitat, l’acte ha servit als socis per tenir arguments i votar el proper 27 de març en un referèndum si volen mantenir l’actual Unió Esportiva Olot o canviar a Olot Futbol Club, el primer nom adoptat el 1921 quan es va fundar.

L’esdeveniment ha estat conduït pel periodista Jordi Grau i ha tingut una introducció a càrrec de l’historiador Carles Santacana. Els grans protagonistes de l’acte van ser Carles Llorens, president de la comissió del centenari, que ha defensat mantenir el nom, i Pep Solés, exjugador del club i membre de la comissió, que ha defensat canviar-lo.

“Ja hem assimilat el canvi i després del franquisme es va catalanitzar el nom. L’hem fet nostre però no m’importa perdre el debat ja que el principal és que l’Olot és infranquejable, més enllà del nom complet. Evidentment que no havíem de mantenir noms de carrers a criminals però això és diferent”, ha dit Carles Llorens, confrontat esportivament amb Pep Solés: “La Unió Esportiva Olot ha d’anar a les arrels. No va ser la unió de diferents clubs de la ciutat sinó una imposició”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)