Més futbol

Màxima tensió

Mundial 2022. Engega la repesca europea que deixarà dues seleccions com Itàlia o Portugal sense cita mundialista

Un dels dos últims campions d’Europa no estarà en el mundial. Itàlia i Portugal s’enfronten a l’última oportunitat per ser a Qatar, en la perillosíssima repesca, que enguany és diferent i més difícil, ja que abans era una eliminatòria a doble partit, mentre que ara s’han de guanyar dos enfrontaments, una semifinal i una final, a partit únic. Amb Rússia eliminada després de la darrera decisió del TAS, són 11 els combinats europeus que buscaran, doncs, el seu lloc en la cita mundialista, i només tres l’aconseguiran, en una repesca que comença avui i que està dividida en tres camins dels quals sortirà un guanyador en cadascun d’ells dimarts vinent.

La UEFA va separar els esmentats camins per lletres. L’A, en què hi ha Ucraïna, no se sap quan es resoldrà. Està ajornat sense data, a causa de la guerra, el partit que havia d’enfrontar els ucraïnesos a Escòcia, però sí que es disputarà avui l’altra semifinal, Gal·les - Àustria. En el B, Polònia, que havia de jugar contra Rússia, espera rival en la final en el Suècia - República Txeca. I en el C és on hi ha tot el marro, ja que és on es troben Itàlia i Portugal. Tots dos a casa en la semifinal d’avui, els italians s’enfronten a Macedònia del Nord, i els portuguesos, a Turquia. Si guanyen, tots dos es veuran les cares dimarts en una final.

Rússia demana l’Eurocopa

D’altra banda, la UEFA va confirmar que les federacions de Rússia i Turquia van demanar organitzar l’Eurocopa del 2028 o la del 2032, i que també tenen una candidatura conjunta del Regne Unit i la República d’Irlanda per al 2028 i una altra d’Itàlia per al 2032.

CAMÍ A
Gal·les - Àustria
avui, 20.45 h
Escòcia - Ucraïna
ajornat
CAMÍ B
Rússia - POLÒNIA
Rússia, eliminada
Suècia - R. Txeca
avui, 20.45 h
CAMÍ C
Itàlia - Macedònia N.
avui, 20.45 h
Portugal - Turquia
avui, 20.45 h
FINALS (dimarts, dia 29)
Els guanyadors dels partits de cada camí s’enfrontaran en una final de la qual sortirà un mundialista.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)