Més futbol

La Diputació i el MIC ja negocien la renovació fins al 2027

Futbol.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha confirmat que ja negocien amb els organitzadors del MIC la renovació del contracte que s’acaba el 2023, fins al 2027, perquè el torneig continuï a les comarques gironines. Ho ha anunciat en l’acte de presentació oficial de la 20a edició del torneig, en què hi ha estat present com a padrí Àlex Baena, jugador del Girona que va participar en el torneig del 2013 quan era un aleví de les categories de formació del Vila-rreal. Després de dos anys aturat per culpa de la pandèmia l’edició 20 del MIC reunirà uns 300 equips i sis mil jugadors en 33 seus de les comarques gironines. L’edició del 2022 es farà entre el 12 i el 17 d’abril.

El director del MIC, Juanjo Rovira, admet que després del sotrac de la suspensió del 2020 quan ja ho tenien tot a punt van estar a punt de “baixa la persiana.” “Soc entrenador de futbol i el que m’agrada és fer equip i així ho hem salvat, entre tots; els ajuntaments, la Diputació, els patrocinadors i el nostre propi esforç. Hauria signat una edició amb 200 equips però l’empenta de tots ha fet que hagi valgut realment la pena tornar i fer-ho amb molts més participants del que esperàvem.” Aprofitant el nom que està en boca de tothom en el futbol europeu, Pedri, Rovira ha recordat que el migcampista del Barça va jugar el MIC com a juvenil en l’equip de La Laguna abans que ningú el tingués apuntat a cap agenda. “Molts jugadors venen amb els seus primers equips, molt abans que el Barça, el Madrid o altres els descobreixin i aquesta és una de les grandeses, a banda de veure la cara de felicitat de tots els que hi participen.”

Per Rovira “fer més gironí” el MIC continua essent un dels objectius de la competició, que va començar el 2002 amb el nom de Muncialito Islas Canarias. En aquest sentit, assenyala que Llagostera, que n’ha quedat fora, és una “seu històrica que segur que recuperarem en el futur.”

D’entre els equips confirmats, n’hi ha 11 dels 20 clubs de la lliga (Barça, Real Madrid, Espanyol, Atlético, València, Vila-real, Betis, Sevilla, Real Sociedad, Athletic Club i Celta) i d’altres punters europeus, com ara el Manchester United FC, el Liverpool FC i el Paris Saint-Germain FC.

El president del MIC, David Bellver, recorda que la suspensió del MIC del 2020 va suposar un “cop anímic i econòmic molt fort”. “Ho teníem tot a punt per al MIC del 2020, ens van dir que ens tancarien 15 dies i vam veure que les dates ens quadraven però finalment ens van tancar dos mesos.. El treball per refer-nos ha estat enorme.”

PROTAGONISTES

Tenim contracte fins al 2023 però la voluntat que tenim tots és d’allagar-lo fins al 2027
Miquel Noguer
president de la diputació
Entre tots ho hem fet possible, hauria signat tenir 200 equips però hem arribat als 300
Juanjo Rovira
director del Mic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)