Més futbol

La UEFA canvia la norma del ‘fair-play’ i instaura el sostre salarial

L’any 2010 la UEFA va instaurar la normativa del fair-play financer per controlar la despesa que feien els clubs i evitar casos de fallida econòmica, però la fórmula mai ha acabat de funcionar per l’aparició de clubs estat com el Manchester City o el PSG, que han pogut inflar tant com ha fet falta els ingressos econòmics sobretot a través de patrocinadors. Per això la UEFA ha decidit canviar la fórmula de control econòmic i posa en marxa una sèrie de noves mesures que entraran en vigor a partir del mes de juny i que aniran entrant en funcionament fins la temporada 2025/26.

La gran novetat serà que la UEFA implementarà un sostre salarial que puguin gastar els clubs en la seva plantilla, que com a màxim haurà de ser del 70 per cent dels seus ingressos, tenint en compte els fitxatges i les ventes de jugadors. Aquesta mesura serà gradual, i és que la temporada que ve el límit serà del 90 per cent, la 2024/25 del 80 per cent i arribarà al 70 per cent la 2025/26.

Una altra de les novetats destacables és que els clubs fins ara no podien tenir pèrdues de més de 30 milions en un cicle de tres temporades, però ara podran acreditar pèrdues de fins a 60 milions d’euros.

Aquestes mesures i la resta que es posaran en marxa aniran acompanyades d’un control econòmic trimestral amb l’objectiu d’evitar pràctiques il·legals per inflar els ingressos com els acords de patrocini fora del preu de mercat i els intercanvis de jugadors per preus fora de lògica, pràctica habitual al Barça els darrers anys de Bartomeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)