Champions

Un submarí que vol volar

Champions. El triomf del Vila-real (1-0) en l’anada dels quarts contra el Bayern suposa la primera derrota europea dels bavaresos a fora quatre anys i mig després

En cada setmana de partits de la Champions hi ha una sorpresa o una altra, però en l’anada dels quarts de final s’ha viscut la que segurament menys gent s’esperava. El Vila-real, a priori la ventafocs dels vuit equips que continuen vius, va ser capaç de guanyar el Bayern a l’estadi de La Cerámica (1-0) gràcies a un solitari gol de Danjuma a l’inici del partit (8’). I no només això, i és que per ocasions generades el conjunt groguet podria haver aconseguit un resultat molt més ampli que hauria pogut, fins i tot, encarrilar l’eliminatòria. L’1-0 és un resultat que posa més emoció a l’eliminatòria, però el favorit per passar a les semifinals continua sent el Bayern, sobretot ara que els gols a domicili no tenen valor doble. Ara bé, que els bavaresos no badin gens ni mica, ja que l’últim campió de l’Europa League ja va demostrar en els vuitens, amb el 0-3 al camp del Juventus, que té moltes ganes de fer-la grossa.

El favorit trontolla

Si una cosa ha aconseguit el Vila-real, passi el que passi amb el desenllaç de l’eliminatòria, és demostrar que es pot batre el Bayern. I això no estava gens clar, perquè el conjunt de Nagelsmann havia fet una Champions gairebé perfecta després de les sis victòries en la fase de grups –dues de les quals contra el Barça– i d’eliminar el Salzburg en els vuitens. Contra els austríacs va empatar en l’anada (1-1), però va fer una gran demostració de força en la tornada signant una golejada d’escàndol (7-1).

Veure el conjunt bavarès mostrar signes de debilitat no és gens habitual, i és que a Vila-real el Bayern va perdre tot un seguit de ratxes bestials en la Champions. La primera és que els alemanys acumulaven 30 partits en l’elit europea marcant com a mínim un gol, però dimecres els Coman, Müller, Gnabry, Lewandowski i tota la resta van ser incapaços de perforar la porteria de Rulli. La ratxa més increïble que es va trencar a La Cerámica, però, és que el Bayern encadenava 25 partits sense perdre en la Champions lluny de l’Allianz Arena. L’última derrota com a visitant –comptant els partits jugats a Lisboa en la Champions de la pandèmia, que va guanyar– datava del 27 de setembre del 2017 en la fase de grups al camp del PSG (3-0), que curiosament dirigia Unai Emery, entrenador actual del Vila-real –Alves, Cavani i Neymar van ser els golejadors d’aquell partit.

Tot i continuar sent favorit els dubtes al Bayern segur que hi són, i és que l’última vegada que van superar una eliminatòria després de perdre en l’anada va ser en els quarts de la Champions 2014/15 contra el Porto (3-1 i 6-1), abans de perdre en la semifinal contra el Barça, que va ser campió.

FACTOR EMERY

El tècnic basc dirigia el PSG en l’última derrota (3-0) europea del Bayern a domicili

VAL OR

L’última vegada que el Bayern va perdre en l’anada i va passar fase va ser el 2015

RATXA TRENCADA

25
partits
consecutius acumulava el Bayern lluny de l’Allianz Arena sense perdre a Europa.

Tuchel es dona per vençut

“Ara estic preocupat pel Southampton, i és que amb aquest resultat l’eliminatòria no està viva. El més realista és pensar que està acabada, perquè quants equips han remuntat així?”, va sentenciar sorprenentment el tècnic del Chelsea i actual campió d’Europa Thomas Tuchel després de la derrota 1-3 contra el Madrid. L’alemany va ser molt crític amb el rendiment que està oferint el seu equip els últims dies: “Hem de redescobrir el nostre nivell perquè des de l’aturada de seleccions no sé on és. Hem perdut les bones sensacions i no som el mateix equip. Fa dies que en parlem perquè no hem canviat res, però ara encaixem molts gols.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)