Més futbol

Unzué, protagonista a Lloret amb els voluntaris del MIC

Juan Carlos Unzué ha donat ha fet una conferència sobre la diagnosi de l’ELA amb els voluntaris i organitzadors del MIC que es fa aquesta setmana a les comarques gironines. La xerrada, aquest migdia a l’hotel Evenia Olympic de Lloret de Mar, formava part de la jornada de formació ‘Esport i vida’ amb el suport de la Diputació de Girona i Vibliotec. Més de 200 persones, entre voluntaris i organitzadors del torneig de referència en futbol de base, han escoltat les reflexions de l’exporter del Barça i exentrenador del Girona, amb un discurs optimista i vitalista. “Em segueixo comportant com abans del diagnòstic, és la meva forma de ser i d’actuar. A l’ELA sé que no la puc controlar ni canviar; l’he acceptat com a part de la meva vida de la mateixa manera que altres frustracions i èxits de la meva carrera”. Preguntat per si tenia por a la mort, ha dit: “La mort és part de la vida. Més que el temps que em queda, el que em preocupa és que el que em queda tingui sentit fins a l’últim moment”. “Quan em van diagnosticar la malaltia el doctor em va dir que no tindria cap problema per seguir entrenant, ja que no havia de fer un esforç físic. Però sortint del Girona vaig prioritzar la meva salut perquè també em van diagnosticar un càncer de pròstata. Després he volgut aprofitar l’altaveu que tinc perquè a la gent no li passi com a mi el dia del diagnòstic, en què l’ELA era una desconeguda. Em sento un privilegiat per a fer que l’ELA sigui més visible i tingui més recursos pels meus companys d’equip”, ha explicat el navarrès.

Juanjo Rovira, director del MICFootball, ha agraït l’assistència d’Unzué“Ha estat brutal, una autèntica lliçó de vida i que recordarem sempre. Unzué transmet uns valors que també els volem traslladar al MIC dia a dia”. Jaume Dulsat, alcalde de Lloret i diputat de la Diputació de Girona, també ha destacat “la lliçó de vida i l’exemple” que transmet Unzué.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)