Champions

El City mastega sorra

Champions. El conjunt dirigit per Pep Guardiola ha de serrar les sents per no encaixar al feu de l’Atlético i plantar-se a semifinals, on es trobarà el Madrid. El Liverpool elimina el Benfica

Atlético 0 Manchester City 0

ATLÉTICO:Oblak; Llorente, Savic, Felipe, Reinildo, Lodi (Correa, 69’); Griezmann (Carrasco, 69’), Kondogbia, Koke (De Paul, 69’), Lemar (Suárez, 81’); i Joao Félix (Cunha, 81’).MANCHESTER CITY:Ederson; Walker (Aké, 73’), Stones, Laporte, Cancelo; De Bruyne (Sterling, 64’) Rodri, Gundogan; Mahrez, Foden i Bernardo Silva (Fernadinho, 78’)..GOLS:capÀRBITRE:Daniel Siebert.T.G:als locals Savic i Llorente i als visitant Cancelo, Rodri, Foden, Mahrez i Aké.T.V:doble groga al local Felipe (90’).

Al Metropolitano, el Manchester City va haver de mastegar sorra com poques vegades li ha tocat fer. I és que després d’un partit i mig de control, el conjunt dirigit per Pep Guardiola va acabar sotmès per l’Atlético, que va vorejar, en la segona part de la tornada ahir, una diana que hauria forçat la pròrroga. No va arribar, el matx va acabar en empat (0-0) i els citizens, que duien l’avantatge de l’anada (1-0) van certificar la presència a semifinals, on se les hauran amb el Madrid.

Va patir molt, l’equip sky blue, doncs, i això que ni en el duel al City of Manchester, ni en la primera part, l’Atlético va fer-li ni pessigolles. De fet, en aquest primer acte ahir a l’encès feu roig-i-blanc, la pilota va ser dels anglesos, que van tenir la millor oportunitat en un xut de Gundogan que es va estavellar al pal.

El guió, però, va canviar totalment en la segona part. L’equip entrenat per Diego Pablo Simeone, després de 135 minuts d’eliminatòria vivint pràcticament en la seva totalitat al seu camp, va fer un pas endavant i va tancar el City, que no va trobar la manera de recuperar la pilota i organitzar-se, com sap, a partir d’ella. Les arribades del grup colchonero es van succeir; Griezmann, Rodrigo de Paul en dues ocasions, Cunha i Correa van provar-ho, sense encert, també Luis Suárez va estar a punt de rematar-ne dues, però tampoc va afinar, davant d’uns citizens que es van defensar amb tot i com van poder.

El tram final

En el millor moment de l’Atlético i en el pitjor del City s’arribava al minut 90, i es preveia un descompte generós –era de 9 minuts però van acabar sent cap a 12–, j a que hi havia hagut força interrupcions, quan es va desencadenar una picabaralla que va acabar amb el roig-i-blanc Felipe expulsat. Tot plegat va escalfar el tram final, va trencar de retruc la inèrcia als colchoneros, davant d’uns citizens que ja feia estona que buscaven que passés ben poca cosa en el partit. Ho van aconseguir finalment els anglesos, que van celebrar i repeteixen estació en una competició en què el curs passat van ser finalistes. A l’Atlético li queda ara remar el què queda de lliga per poder-hi ser la temporada que ve.