Més futbol

Tres anys després el MIC 2022 corona sis campions

MIC 2022. L'Espanyol, en categoria aleví futbol 7 i femení, el Barça, en categoria aleví futbol 11, el València, en categoria infantil B, l'Olympique de Marsella, en categoria cadet B i la Real Sociedad, en categoria juvenil B, campions del torneig

La 20a edició del MIC comença a arribar al final, i és que aquesta tarda es coneixeran els campions de sis de les nou categories que hi ha en el torneig en les finals que es disputen entre el municipal de Palamós i l’estadi de Vilatenim a Figueres.

L’Espanyol ha estat el gran protagonista de les primeres finals del MIC 2022, i és que ha aixecat el títol en la categoria aleví futbol 7 i la categoria femenina. El conjunt blanc-i-blau ha estat molt superior al Sevilla en la final dels més menuts i ha acabat golejant 4-0 gràcies als gols d’Hugo Soto, Ivan Latif i un doblet d’Aitor Torondel. En la categoria femenina les blanc-i-blaves també han tingut un triomf relativament còmode, i és que han golejat a la selecció andorrana (5-0). Ainhoa Domènech i Ainoa Gómez han marcat un doblet cadascuna i Ariadna Domènech ha tancat la llista de golejadores.

La final més entretinguda ha estat la de la categoria aleví futbol 11 que ha enfrontat el Barça contra l'Atlético i que ha acabat amb victòria blaugrana per la mínima (1-0). Els blaugrana han arrencat amb una marxa més i Alejandro Oviedo ha marcat l'únic gol de la final en el minut 2 de partit amb una bona definició dins l'àrea. El gol ha donat encara més empenta al Barça, que ha gaudit de bones ocasions per ampliar el marcador. Amb el pas dels minuts, però, l'Atlético ha fet un pas endavant i ha acabat dominant la primera part. En la represa el domini del conjunt matalasser ha continuat i ha fet mèrits per empatar el partit, tot i que no ho ha aconseguit i els blaugrana també podrien haver sentenciat al contraatac.

L'última final de la tarda a Palamós ha estat la de la categoria juvenil B, en què la Real Sociedad s'ha proclamat campiona després de superar el Quart en la final. Els donostiarres eren els clars favorits i s'han avançat molt aviat amb un gol de Gorka Carrera en què el porter no ha estat del tot encertat. Tot i això el Quart ha fet un partit gairebé perfecte i ha dominat la final durant molts minuts, tenint ocasions per aconseguir un empat que per desgràcia pels gironins no ha arribat.

L'estadi de Vilatenim també ha viscut una final d'alló més emocionant, i és que el València ha superat l'Olympique de Marsella en la categoria infantil B per 2-1 amb remuntada inclosa. El conjunt francés s'ha avançat ben aviat amb un gol de Said Remadnia (6'), però el València ha capgirat el marcador en la segona part amb les dianes de  Marc Martínez (30') i Adrià Sales a quatre minuts del final (46'). En la segona final disputada a Figueres, la de la categoria cadet B, l'Olympique de Marsella sí que ha aconseguit aixecar el títol després de superar el Vila-real amb una diana de Max Corbon en l'inici de la segona part (27').