Més futbol

La FEF va pactar amb Piqué una comissió milionària per la supercopa, d’acord amb El Confidencial

La Federació Espanyola de Futbol (FEF) va pactar amb l’empresa Kosmos, de la qual el jugador del Barcelona Gerard Piqué n’és copropietari i conseller delegat, una comissió milionària pel trasllat de la Supercopa d’Espanya a Aràbia Saudita, segons va informar aquest dilluns El Confidencial.

El diari va publicar àudios de les converses mantingudes entre el president de la FEF, Luis Rubiales, i el jugador blaugrana i documents sobre el contracte signat per a sis exercicis amb la companyia pública saudita, Sela, que va assegurar a la FEF la quantitat de 40 milions d’euros per cada edició i 4 per a Kosmos.

La informació indica que Rubiales i Piqué van iniciar el març de 2019 la cerca d’un estadi per a la disputa de la Supercopa, abans que el president de la FEF plantegés al Madrid la possibilitat que se celebrés en el seu estadi, encara que la idea era que es jugués al Camp Nou.

“Com el Madrid em dirà que no, això ens ve de puta mare per justificar-nos de cara al futur i diem que és l’estadi amb més capacitat [el Camp Nou], que és el campió de Lliga [el FC Barcelona]... Crec que legitimitat tenim”, s’escolta en un dels àudios de Rubiales a Piqué.

En un altre d’ells el jugador blaugrana es dirigeix al president de la FEF en aquests termes: “A veure, Rubi, si és un tema de diners, si ells (el Real Madrid) per 8 vindrien, hòstia tio, es paga vuit al Madrid i vuit al Barça... als altres se’ls paga 2 i 1... són 19, i us quedeu la Federació sis quilos, tio. Abans de no quedar-vos res, us quedeu sis quilos. I collem Aràbia Saudita i potser li traiem... li diem que si no, el Madrid no ve... i li traiem un pal més o dos pals més...”.

També en un altre enregistrament del 15 de setembre de 2019, el president de la RFEF felicita a Piqué pel tancament de l’acord perquè la Supercopa es disputi a Aràbia a partir de gener de 2020. “Geri, enhorabona. I no em refereixo ni al partidàs d’ahir ni al teu gol. Em refereixo al fet que ja són més de les 12 i per tant és ferm l’acord amb Aràbia Saudita. Una abraçada, gràcies per tot i aquí estic pel que necessitis”, afirma Rubiales.

El passat dia 14 la FEF va denunciar patir un atac informàtic en el marc d’una “acció criminal organitzada i dirigida a la posterior revelació de secrets mitjançant la distribució de documentació confidencial amb una clara intenció espúria” i en la qual haurien sostret documents, converses i àudios privats del seu president i el seu secretari general. Llavors va anunciar que “a través del seu departament d’Integritat i Seguretat, denunciarà davant la Policia Nacional la sustracció d’informació dels seus comptes de correu electrònic, així com de converses de text i àudio privades d’executius de l’ens federatiu”.

L’organisme, que avui va mantenir que aquestes publicacions són part d’una campanya d’assetjament i que els acords sobre la Supercopa van ser aprovats per la seva Assemblea, va assenyalar fa dies que “tot sembla indicar que s’ha sostret il·legalment informació dels terminals privats del president i del secretari general”.

També va considerar probable que aquesta informació privada “obtinguda il·legalment i amb clars propòsits delictius” hagi estat oferta a diferents mitjans de comunicació.

“S’ha arribat a aquesta conclusió després de ser un periodista qui ha avançat a la FEF la propera publicació d’aquest material sostret il·legalment que el mitjà ha rebut, segons el periodista, mitjançant un informador anònim que amb una veu encriptada ha contactat i l’ha posat a la seva disposició per mitjà d’una aplicació mòbil”, ha afirmat el comunicat.

La versió de la FEF

LA FEF ha defensat que l’operació amb l’Aràbia Saudita per a l’organització de la Supercopa d’Espanya que van pactar entre Rubiales i Piqué va ser “net i clar”, amb la “cooperació” de l’empresa Kosmos que presideix el central del Barcelona com a intermediària, i ha destacat que va ser “molt positiva per al futbol espanyol” i que “tant de bo” es puguin donar més acords d’aquest tipus. “És una operació neta i clara, transparent”, assenyalen fonts de la RFEF consultades per Europa Press. “Va ser una gran operació per al futbol espanyol, molt positiva. Ha ofert 240 milions d’euros en sis anys, dels quals 120 milions es destinaran directament al futbol no professional. Tant de bo es produeixin més operacions així”, apunten.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)