Champions

El Lió guanya a París (1-2) i serà el rival del Barça en la final

El Lió i el Barça repetiran el 21 de maig a Torí la final de la Champions del 2019 a Budapest (4-1). L’equip francès, set vegades campió d’Europa, ha segellat la classificació per a la final aquesta nit amb una victòria contra el PSG (1-2) al Parc dels Prínceps, on s’ha batut el rècord d’espectadors en un partit femení a França (43.334).

El Lió, que defensava un 3-2 de l’anada, ha començat a inclinar la balança amb un golàs de cap de la davantera noruega Ada Hegerberg (14’), que ha rebut una gran centrada de Bacha. Cascarino ha perdonat el 0-2 en una gran acció de la portera Votikova, que s’ha lesionat just abans del descans i no ha pogut continuar.

El PSG ha fet un pas endavant en la segona part però l’equip que dirigeix Sonia Bompastor ha resistit amb ofici tot i que el VAR ha anul·lat un gol per fora de joc a Hegerberg. (58’), que l’havia tornat a clavar de cap. Les locals no s’han rendit i Katoto ha fet l’1-1. En els millors minuts del PSG la portera xilena Endler ha salvat el 2-1 en un mà a mà contra Karchaoui abans que la capitana dels visitants, Renard, hagi sentenciat amb una gran rematada de cap (82’).

El Lió va ser campió el 2011 i el 2015 i va encadenar cinc títols entre el 2016 i el 2020. És la final que tothom esperava. El partit més gran que es pot veure ara mateix en el futbol mundial.