Més futbol

Mourinho acaba amb la maledicció europea de la Roma

Jose Mourinho va tancar aquest dimecres el cercle de títols europeus a Tirana amb la seva cinquena corona continental. Va tornar a tocar el cel.

La Roma va guanyar per la mínima al Feyenoord, un partit més complicat de l’esperat per l’equip italià, i es va convertir en el primer campió de la Conference League, torneig que s’ha estrenat enguany.

Mourinho va escriure el seu nom dins de l’Olimp del futbol internacional. El portuguès es va convertir ahir en el primer entrenador a aconseguir els tres títols europeus, la Champions League, l’Europa League i ara la Conference League.

Mou dirigia ahir la seva vuitena final europea i va obtenir la seva cinquena corona, convertint-se en un sinònim de triomf a les finals. En el seu palmarès europeu, destaquen la Champions League del curs 2003/04 amb el Porto i la de l’Inter de Milà 2009/10. També va guanyar en dues ocasions l’Europa League; la primera se la va emportar e 2002/03 amb el Porto també, la temporada abans de alçar-se amb la Champions, i, anys més tard, amb el Manchester United, el 2016/17 va guanyar el segon títol continental europeu. I ahir va estampar la seva signatura en la seva cinquena corona, la nova Conference League, el tercer torneig en importància al Vell Continent.

No obstant això, The Special One va tornar a plorar d’alegria i raons no li faltaven, perquè no guanyava un títol europeu des de 2017. Però el seu palmarès no té parangó a Europa. I quan va acabar el partit, es va abraçar amb tots els seus jugadors, deixant enrere tota la tensió acumulada durant tot l’any.

Dia històric pel club i l’entrenador

La Roma va fer història, igual que el seu entrenador. L’equip de la ciutat eterna, feia trenta-un anys que no jugava una final. L’última, la Copa de la UEFA, que van perdre davant l’Inter en 1991. L’únic títol europeu que tenien a les vitrines datava del 1961, quan van guanyar la copa de Fires. I, de fet, feia 14 anys que no celebraven guanyar una competició, la última en què van transcendir va ser la copa l’any 2008. Per tant, la nit del 25 de maig de 2022, serà una nit que serà recordada molts anys pel club i entrenador portuguès.

Mourinho doncs torna a assaborir la victòria, després d’uns anys on semblava que l’aura de tècnic triomfador era cosa del passat. La realitat és que el lusità és un dels entrenadors més llorejats de tots els temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)