1a divisió FEF

El Costa Brava s’acomiada amb un triomf de prestigi (1-3)

Bona imatge. Els gironins han superat a l’Albacete al Carlos Belmonte i diuen adeu a la categoria amb una bona victòria

El Costa Brava s’ha acomiadat de la categoria amb una victòria de prestigi al Carlos Belmonte contra l’Albacete, el tercer classificat (1-3). Els gironins han plantejat molt bé el matx i les contres i la velocitat dels seus atacants han sorprès al rival.

El partit ha començat de la millor manera pel Costa Brava. I és que, tot just en el minut 3, Ilyas Chaira ha fet saltar la banca amb una vaselina brillant que ha fet pujar el 0-1 a favor dels gironins, una diana que ha deixat glaçat el Carlos Belmonte. L’Albacete, que es jugava la segona plaça de la taula amb el Vila-real B ha començat a carburar i a gaudir d’ocasions per tal de fer treballar Marcos i la seva defensa –fins i tot Rubén Martínez ha enviat una pilota al pal–. Tot i això, els gironins han plantejat molt bé el partit i la velocitat de Varela o Ilyas en les contres feia mal als locals.

Abans del descans Dani González ha pogut fer l’empat després d’una centrada de Rubén Martínez però Marcos ha reaccionat molt bé per desfer el perill. Però també Ilyas ha conduït una nova contra en un tres contra un, però el futbolista cedit pel Girona no ha decidit bé en última instància.

En la segona part, la derrota momentàniament del Vila-real B contra l’Atlètic Sanluqueño (2-0) ha obligat l’Albacete ha canviar el ritme ja que un sol punt li permetia escalar fins a la segona posició. I de seguida s’ha notat damunt del terreny de joc. Djetei i Dani González han començat avisant i l’exjugador del Llagostera, Rubén Martínez és qui ha batut Marcos després d’aprofitar una assistència d’Èric Montes (53’).

Lluny d’abaixar els braços, el Costa Brava ha aprofitat els espais que deixava l’Albacete per generar ocasions de gol. En el 64, Ilyas ha cedit a la frontal on arribava Varela, però l’extrem topat amb un gran Rosic i, quatre minuts després, una excursió de Campins fins a la ratlla de fons ha permès a Varela, que ha rebut la passada del carriler, controlar i superar al porter local per establir l’1-2.

En el tram final, l’Albacete ha pressionat de nou per buscar l’empat que li donés la segona plaça però la bona feina defensiva dels d’Òscar Álvarez i una última contra culminada per Joan Puig ha permès als blau-i-vermells establir l’1-3 definitiu (93’) i lligar el triomf a fora de casa en el comiat dels gironins a la categoria.