Més futbol

Ucraïna somia amb el mundial mentre defensa el país de la invasió russa

Ucraïna continuarà pendent demà de la dramàtica situació del país però també espera celebrar al vespre una alegria en el retorn de la seva selecció, que juga (18.45 h) la semifinal de classificació per al mundial de Qatar contra Escòcia a Glasgow. El vencedor del partit jugarà diumenge contra Gal·les en el duel que decidirà l’últim equip europeu que accedeix a la copa del món.

El partit va haver de ser ajornat a finals de febrer per l’inici de la invasió, una situació que es manté, fet que ha convertit el partit en un esdeveniment que va més enllà d’un enfrontament purament esportiu. Ucraïna no juga des del novembre passat i totes les lligues, també la de futbol estan aturades. Els jugadors internacionals que competeixen en clubs locals, sobretot en el Dinamo de Kíiv i el Xakhtar Donetsk, una de les ciutats que Putin més desitja, han estat concentrats i vivint els últims mesos fora del país, a Eslovènia, per preparar aquest partit. Al grup s’hi han afegit les dues grans estrelles de l’equip, Zintxenko (City), Malinovskyi (Atalanta) i Yarmolenko (West Ham).

Tot i que Ucraïna no va perdre cap partit en la fase de classificació, fins i tot va empatar a París contra França, els escocesos, amb més ritme de competició, són els favorits i la il·lusió per tornar a un mundial –l’últim va ser el del 1998–és màxima. A Hampden Park els milers de seguidors locals compartiran espai amb centenars de refugiats ucraïnesos que han estat convidats a la cita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)