1a divisió FEF

L’Andorra de Piqué vol el seu primer títol

Els d’Eder Sarabia s’enfronten al Racing de Pablo Torre en la primera final de campions de 1a FEF

L’Andorra i el Racing de Santander es juguen avui el trofeu de campions de la 1a FEF (21h). Serà el primer títol d’aquesta competició, que enguany ha viscut la seva primera edició. El club comandat per Gerard Piqué, amb Eder Sarabia a la banqueta, va quedar primer del grup 2 amb 71 punts. El Racing ha arrasat al grup 1 sumant 82 punts per fer-se amb la primera plaça. Els dos conjunts jugaran a la Segona Divisió la temporada vinent, però abans s’enfrontaran al camp del Racing de Ferrol –A Malata– per definir el campió de la categoria i posar el punt final a una excel·lent temporada.

L’Andorra ha quallat un any fantàstic. En una categoria molt igualada i en el grup clarament més complicat, en el qual també han jugat els quatre catalans (Nàstic, Sabadell, Cornellà i Costa Brava), els del Principat han estat un equip molt regular. Segurament no van arrencar de la millor manera possible, però ràpidament es van col·locar en posicions de play-off de les quals ja pràcticament no van sortir. L’Andorra, l’Albacete i el Vila-real B van agafar una regularitat que els va permetre escapar-se i jugar-se l’ascens directe entre els tres en les últimes deu jornades. Aquesta cursa la van guanyar els tricolors.

Destaca la feina d’Eder Sarabia. Gerard Piqué hi va apostar quan ningú ho esperava, i li ha sortit perfecte. L’Andorra tenia una molt bona plantilla, sens dubte, però el basc ha aconseguit convertir-la en un dels millors equips de la categoria jugant un futbol brillant i molt difícil d’executar. Apostant per aquell tipus de filosofia que molts relacionen amb el Barça, malgrat que té quantitat de matisos. L’Andorra ha estat un equip que ha apostat pel risc: futbol associatiu, pressió alta, treballant molt la sortida de pilota i sobretot el constant moviment de les seves peces en els automatismes ofensius. Sarabia ha donat molta llibertat a molts futbolistes que han brillat al llarg de la temporada. I li ha servit per aconseguir l’ascens sobrant-li una jornada i per portar als andorrans al futbol professional.

El Racing de Santander no s’ha quedat curt. Si la temporada de l’Andorra és brillant la dels càntabres frega l’excel·lència. Dirigit per l’exentrenador del Cornellà, Guillermo Fernández ’Romo’, el Racing es va posar líder a la jornada 22 superant al Depor i ja no es va moure del primer lloc. De fet, va acabar ascendint amb quatre jornades d’antelació i deixant a vuit punts al seu immediat perseguidor.

Una plantilla equilibrada, amb veterans que saben competir en aquestes categories i amb joves amb un talent descomunal. Entre ells, com a millor jugador de l’equip i, segurament, de la categoria, Pablo Torre. Un mitjapunta de dinou anys amb un nivell escandalós que ha marcat deu gols i que, des de fa uns mesos, està signat pel Barça. Cal destacar també el paper de Pol Moreno, central badaloní i ex del Cornellà que ha estat indiscutible i que debutarà la temporada vinent al futbol professional.

Ara toca determinar qui és el primer campió de la 1a FEF i, sens dubte, l’Andorra de Piqué i Sarabia voldrà aconseguir el que seria el primer títol estatal de la seva història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)