1a divisió FEF

JOAN ORIOL

CAPITÀ DEL GIMNÀSTIC DE TARRAGONA

“És l’any i la plantilla ideal per ascendir”

“Esperem donar-los una alegria; són fidels i s’ho mereixen”

“És el moment de demostrar que no som aquí per casualitat”

Sempre hi he cregut en els moments difícils. Veia treballar els meus companys i era impensable que no féssim ‘play-off’

El Nàstic juga a Balaídos contra el Racing de Ferrol (18 h) la semifinal del play-off d’ascens a segona A. Joan Oriol, cambrilenc i capità, vol aconseguir l’ascens amb l’equip de casa.

Com està l’equip?
Amb moltes ganes i il·lusió per afrontar un partit que fa molt temps que esperem.
Arriben al ‘play-off’ en el millor moment de la temporada?
Sí, crec que tant anímicament com físicament estem molt bé. Arribem en un nivell òptim i hem de ser capaços d’aprofitar aquesta dinàmica.
Quin partit esperen?
Serà un partit difícil, ens trobem davant d’un equip poc golejat –el menys golejat de la categoria–, que posa les coses molt complicades i que surt molt bé en transicions.
És important que es jugui a Balaídos i no al camp del mateix Ferrol, que era una opció?
Sí, sens dubte. No jugar a casa seva és molt millor. D’aquesta manera ells s’han de desplaçar, han de jugar en un camp a què no estan acostumats i no tenen les dimensions apreses, quan en principi esperaven jugar al seu estadi i amb la seva gent. Crec que ens pot beneficiar.
Què diria als aficionats que seran a Balaídos?
Crec que l’afició ha estat molt important. Sabent el que suposa viatjar fora de casa, els desplaçaments i el tema econòmic, veure’ls respondre de la manera que ho han fet és d’agrair. Són un pilar fonamental. Els necessitem i esperem donar-los una altra alegria; és una afició molt fidel i s’ho mereixen.
Li agrada aquest format o preferia l’anterior a doble partit?
M’agradava més l’altre. Crec que és molt més atractiu i bonic poder jugar partits davant la teva gent, aquest el trobo molt fred.
En precedents recents els equips que arriben en millor estat de forma al play-off solen acabar sortint-ne ben parats. Es consideren favorits per això?
No, favorits tampoc. Arribem en un bon moment, com un equip tapat perquè ningú ens esperava ja al play-off i ara és el moment de demostrar que no estem aquí per casualitat, sinó que estem fent les coses molt bé i tenim una gran plantilla.
Són un equip molt difícil de superar i fa la sensació que es troben còmodes defensant a prop de l’àrea. Aquesta capacitat defensiva, sumada al control emocional que demostren, pot ser un factor diferencial?
Sí, ens hi trobem còmodes. Som un equip molt sòlid, ens agrada i no tenim problema a passar molt temps defensant, tot i que no és el que li agradaria a l’entrenador. Però al final per circumstàncies dels partits i de la mateixa plantilla, dels futbolistes, som un equip defensiu i que defensa bé. I crec que això de cara al play-off ens donarà moltes possibilitats.
Mantenen des de fa molt de temps que sempre hi han cregut. Es feia difícil fer-ho quan l’equip ha patit cops durs?
Jo he rebut algunes crítiques pel fet de llançar sempre aquest missatge, però veia treballar els companys cada dia, el compromís i la il·lusió de tothom i per mi era impensable que aquest grup no anés al play-off.
Quin ha estat el paper de Raúl Agné, en aquesta temporada?
Crec que és important remarcar que el Raúl ve fent un treball excepcional des del principi. És d’agrair que el president i el director esportiu donessin continuïtat al tècnic en moments difícils i amb molta pressió al voltant de l’equip. I crec que aquesta classificació ha estat un premi i una recompensa a prendre la decisió correcta. Nosaltres, des de dins, entre la plantilla i entre els capitans, quan se’ns ha preguntat sempre hem tingut clar que havia de seguir amb nosaltres. És la persona perfecta per liderar-nos i pujar-nos a segona A.
Què significaria per a vostè, com a capità i jugador de la casa, assolir un ascens amb el Nàstic?
Seria un orgull, una satisfacció molt gran. Com a cambrilenc i tarragoní, jugador de la casa que estima el club i els colors, és importantíssim.
Quins plans de futur immediat té Joan Oriol?
Jo estic molt a gust a Tarragona i el club està molt content amb mi. Ara és moment de centrar-nos en el play-off, però quan acabem la temporada ens asseurem amb el director esportiu i amb el president i segur que arribarem a un acord perquè les dues parts tenim ganes de continuar junts.
Pujarà el Nàstic?
Sí, n’estic convençut. Pel grup, perquè som una família i perquè hem aconseguit crear una gran harmonia dins el club entre president, junta, director general, director esportiu, cos tècnic i la plantilla. Crec que és l’any i la plantilla ideal perquè el Nàstic pugi i crec que així serà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)