Més futbol

Un acord que apropa la igualtat

Un pas. La selecció espanyola femenina tindrà millors condicions i un augment en el repartiment dels premis

Pas endavant per al futbol femení a Espanya. La federació espanyola de futbol i la selecció absoluta femenina van tancar un acord que equipararà les condicions econòmiques del combinat femení amb el masculí. El que s’aconsegueix amb aquest pacte és una millora i una igualtat en les primes i en els drets d’imatge. Ara, l’absoluta femenina tindrà el mateix criteri a l’hora de repartir les primes i els premis de la UEFA i la FIFA, si bé s’ha de tenir en compte que aquestes quantitats són molt inferiors en la categoria femenina i que, per tant, no cobraran igual que el combinat masculí. Les jugadores també veuran millorats els desplaçaments i les dietes. L’altre punt important de l’acord és la regularització de la cessió i l’explotació dels drets d’imatge i de patrocini. Aquest pacte s’allargarà fins al 2027.

“És un dia històric. Volem agrair a la federació i al president la predisposició i l’esforç per arribar a un acord tan important. El procés de negociació ha estat llarg i, com a jugadores, ho veiem complicat. Això reforça la idea i el compromís de la federació amb la secció femenina i amb les seves jugadores”, va afirmar Irene Paredes, capitana de la roja i jugadora del Barça. La presidenta del sindicat FutPro, Amanda Gutiérrez, també va celebrar l’acord: “Els organismes han de canviar de mentalitat. Aquesta entesa deixarà les bases per continuar creixent i tenir un futur brillant. És un punt d’inflexió al futbol femení, però encara queda molta feina i necessitem que totes les jugadores s’uneixin al canvi per millorar els seus drets.”

L’espanyola és la desena selecció que equipara les condicions econòmiques entre homes i dones després de Noruega, Brasil, Dinamarca, Estats Units, Finlàndia, Austràlia, Nova Zelanda, Anglaterra i Irlanda.

Jenni Hermoso es perd l’Eurocopa

La davantera del Barça diu adeu a la temporada. Jenni s’ha fet un esquinç de grau dos al lligament lateral intern del genoll dret i ahir va abandonar la concentració de la selecció espanyola. La madrilenya ja es va perdre la copa de la Reina per culpa d’aquestes molèsties i ara es perdrà la gran cita de l’estiu: l’Eurocopa d’Anglaterra, que començarà el 6 de juliol. És una baixa sensible per a Jorge Vilda, que perd a la màxima golejadora històrica de la selecció espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)