Mundial

Costa Rica agafa el darrer bitllet per al mundial de Qatar

Supera Nova Zelanda (1-0) i serà el primer rival d’Espanya a Qatar

Costa Rica va superar Nova Zelanda (1-0) en la final de la repesca que atorgava l’última plaça disponible per disputar el pròxim mundial de Qatar. El combinat centreamericà tanca la llista dels 32 equips que conformaran el torneig i completa el grup E, on ja esperaven Espanya, Alemanya i el Japó. De fet, els costa-riquenys seran el primer rival de la selecció espanyola al mundial el pròxim 23 de novembre a les 17h.

Tot i, a priori, ser força favorita Costa Rica, el partit va ser extremadament igualat de principi a fi. Al minut tres tot se li va posar de cara a la selecció hispanoamericana quan Joel Campbell –exjugador del Betis i Vila-real– rematava una centrada des de la banda esquerra per posar el que acabaria sent el definitiu 1-0. A partir d’aquí, pilota i atac per Nova Zelanda. Els d’Oceania van ser capaços de portar l’esfèrica fins al darrer terç amb relativa facilitat i, fins i tot, finalitzar força jugades. Tot i això, les ocasions no van ser excessivament clares.

Va millorar Costa Rica en l’inici del segon temps i va estar a prop d’aconseguir el segon gol, però a partir de l’hora de joc va tornar el control de Nova Zelanda. Al minut 69, Barbarouses va veure la vermella directa per una entrada desmesurada quan no feia ni deu minuts que havia saltat a la gespa. Però els nova zelandesos van continuar atacant i sent protagonistes tot i jugar amb un jugador menys. Tan sols cal mirar els números: 67% de possessió i quinze remats totals de Nova Zelanda. Ara bé, només quatre van anar a porteria. Costa Rica en va tenir prou amb tres xuts i tres grans intervencions - dues en els darrers minuts - del seu capità, Keylor Navas, per guanyar el partit i quedar-se amb el gran premi: anar a Qatar.

Austràlia i Costa Rica són les dues darreres seleccions a classificar-se per al pròxim Mundial. 32 combinats nacionals disputaran una copa del món especial que començarà el 21 de novembre a les 11h amb un Senegal - Països Baixos i acabarà el 18 de desembre amb la disputa de la final.