1a divisió FEF

Jornada de decisions per la primera i segona FEF

La comissió es reuneix per començar a definir la pròxima temporada i decidir la composició dels grups de la 1a i 2a FEF

La FEF es reuneix aquest dilluns per començar a definir algunes de les qüestions obertes per a la pròxima temporada, entre elles la configuració dels grups de la 1a i 2a FEF. Aquest matí s’ha dut a terme la comissió de la 2a FEF, al migdia se celebra una reunió entre els presidents de les federacions territorials i, a la tarda, a partir de les 16h, la comissió de la 1a FEF. Així, en principi avui quedaran definits i es faran públics els grups de les dues categories.

La FEF va obrir el passat dilluns, una vegada finalitzada la temporada, un període de reflexió amb els clubs i les federacions per tal d’intentar millorar les categories de les quals és patronal. Al llarg d’aquesta setmana han rebut quantitat de propostes que avui es posaran sobre la taula per estudiar-ne la viabilitat. Una d’elles, com ja es va oficialitzar la setmana passada, serà la de recuperar el format de play-off a doble partit, amb eliminatòries d’anada i tornada als estadis dels equips implicats.

D’altres propostes podrien ser l’exigència, per part dels clubs, de majors recursos econòmics per a la 1a FEF per tal de fer-la viable, així com un major control econòmic i financer per evitar la competència deslleial així com situacions d’impagament o pagaments fraudulents. A més, molts clubs també sol·liciten l’ús del VAR durant la disputa dels play-offs. La FEF plantejarà avui algunes d’aquestes opcions per analitzar-les, malgrat que no està previst que se sotmetin a votació més enllà de la recuperació de l’anterior format de play-off.

El que sí que està previst que es voti és la composició dels grups de 1a i 2a FEF. Els clubs esperen que així sigui i es faci oficial aquest mateix dilluns. A la 2a FEF –tenint en compte que hi ha 90 equips– les opcions per configurar els cinc grups de divuit són múltiples i n’hi ha diverses de viables. Tot i això, sembla que els set clubs catalans tenen moltes opcions de quedar enquadrats amb els sis aragonesos i els cinc navarresos.

Pel que fa a la 1a FEF, les opcions per conformar els dos grups de vint també són múltiples i les propostes que han fet els clubs han estat diferents. Divisió nord-sud, est-oest, en diagonal com la d’aquesta darrera temporada, amb la diagonal invertida... Ara bé, sembla que les dues propostes que prenen més força i entre les quals es votarà seran la divisió nord-sud o la mateixa composició en diagonal, amb la primera com la que més quòrum ha generat entre molts clubs. Està previst que la votació es dugui a terme sobre les 18h. Si fos la nord-sud l’escollida, els quatre equips catalans quedarien enquadrats amb els quatre gallecs, els tres de Castella i Lleó, els tres de La Rioja, els quatres bascs, l’Osasuna B i el Real Madrid B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)