1a divisió

Decidir el futur

1a divisió. Els socis de l’Athletic Club votaran avui el nou president entre tres candidats i diversos noms propis que s’han vinculat als possibles relleus d’Aitor Elizegi

Dia d’eleccions a Bilbao. Els socis de l’Athletic votaran al llarg del dia per decidir qui serà el nou president del club. Tres opcions: Ricardo Barkala, Iñaki Arechabaleta i Jon Uriarte. Però no van sols, tots han definit els seus organigrames i han presentat els noms dels qui serien el director esportiu i l’entrenador en cas que sortissin elegits. Ernesto Valverde i Marcelo Bielsa han estat protagonistes de la campanya electoral i, segurament, tindran igual o més importància en el vot que els candidats que acompanyen.

La parcel·la esportiva serà una de les claus per decantar aquestes eleccions. Pel que fa a la banqueta, els tres aposten per tècnics que ja han passat pel club i han tingut etapes reeixides. Barkala i Uriarte opten per l’arribada d’Ernesto Valverde. El Txingurri no entrena des de la seva estada al Barça i ha assegurat que l’opció de tornar a Bilbao el motiva. D’altra banda, Arechabaleta posa la seva confiança en el retorn de Marcelo Bielsa després de deu temporades. El Loco va estar dos anys al País Basc i també ha manifestat les seves ganes de tornar al club. Els partidaris de l’argentí tenen clar per qui votaran, mentre que els que prefereixin Valverde hauran de triar entre els dos candidats que hi han apostat.

Un altra de les figures de la campanya ha estat la de la direcció esportiva. Barkala ha optat per l’experimentat Ramón Planes, anteriorment del Barça i l’Espanyol. Dos experiquitos a la llista del candidat. De fet, no han estat els únics, perquè la primera idea per a la banqueta, per sobre de Valverde, era la de Mauricio Pochettino, malgrat que finalment no van posar-se d’acord. D’altra banda, Jon Uriarte ha tingut problemes amb la direcció esportiva. El seu elegit era el jove Carlos Viña, però finalment ha estat apartat de la candidatura. Els darrers dies s’han filtrat diverses piulades de caràcter sexista i homòfoba que va publicar fa una dècada i Uriarte ha pres la decisió de prescindir d’ell.

Tres candidats amb força diferències. Barkala, segurament el més conegut, Uriarte el que arriba com a outsider. Algun amb un perfil més conservador i continuista, un altre amb idees més disruptives i de modernització. Barkala, de 67 anys i trajectòria política, defensa un canvi, però sense trastocar gaire coses. “Canviar per continuar essent el mateix” ha estat un dels lemes. Arechabaleta, de 63 anys i amb experiència al capdavant de grups de comunicació, ha mostrat una major ambició en la política esportiva. Finalment, Uriarte, el més jove –44 anys–, es defineix com una candidatura independent, amb la intenció de fer una revolució digital al club amb el figuerenc Dídac Lee, que va passar pel Barça.

Ara bé, els tres han coincidit absolutament en un dels factors importants: la filosofia singular de l’Athletic Club no canviarà, és innegociable.

ELS CANDIDATS

Ricardo Barkala, Iñaki Arechabaleta i Jon Uriarte són les tres opcions

LES APOSTES

Barkala opta per Valverde i Ramón Planes, Arechabaleta escull Bielsa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)