Eurocopa

Amb clar segell blaugrana

Eurocopa. La selecció espanyola pateix més de l’esperat contra Finlàndia, però Irene Paredes i Aitana Bonmatí capgiren el marcador i Mariona Caldentey sentencia amb el definitiu 4-1

Espanya 4 Finlàndia 1

ESPANYA:Sandra Paños; Ona Batlle, Irene Paredes, Mapi León, Leila (Sheila, 61’); Patri Guijarro, Aitana Bonmatí (Athenea, 79’), Guerrero (Laia Aleixandri, 61’); Lucía García (Clàudia Pina, 86’), Mariona Caldentey i Esther González (Marta Cardona, 79’).FINLÀNDIA:Korpela; Hyyrynen (Kuikka, 66’), Westerlund, Pikkujamsa, Kolvisto; Engman, Alanen, Summanen (Ahiten, 85’), Öling (Rantanen, 87’); Sallström i Franssi (Danielsson, 85’).GOLS:0-1 (1’) Sallström. 1-1 (25’) Irene Paredes. 2-1 (41’) Aitana Bonmatí. 3-1 (75’) Lucía García. 4-1 (95’) Mariona Caldentey, de penal.ÀRBITRE:Kateryna Monzul (ucraïnesa.T.G.:a Irene Paredes, d’Espanya; i a Alanen, de FinlàndiaPÚBLIC:16.819 espectadors a l’estadi Milton Keynes de Bletchley.

Va costar fer-se a la idea que Alexia Putellas no estava present sobre la gespa en la gran cita de seleccions de la temporada, però la de Mollet del Vallès va estar seguint les seves companyes des del costat de la banqueta i va vibrar amb la victòria de la selecció espanyola. Una victòria soferta, més del que diu el 4-1 definitiu, i és que Finlàndia es va avançar molt aviat en el marcador, segurament aprofitant els nervis i la tensió viscuda els últims dies de les espanyoles. Al final, però, el talent de les de Jorge Vilda, liderades per les sis blaugrana que hi havia en l’onze inicial, va marcar la diferència per sumar tres punts que tenen el segell del Barça, i és que les blaugrana van estar presents en els quatre gols.

Només s’havien jugat cinquanta segons quan Sallström va aprofitar una badada entre Mapi León i Irene Paredes per superar Sandra Paños i fer el 0-1. Un ensurt important per a la selecció espanyola, que va haver de posar una marxa més contra l’equip, a priori, més assequible del grup. Amb les de Jorge Vilda bolcades a l’atac, però, no hi havia color, i des de ben aviat la sensació va ser que el marcador acabaria canviant de signe i que, fins i tot, el matx podia acabar amb golejada. Només calia tenir efectivitat de cara a porteria perquè Patri Guijarro i Aitana Bonmatí no tenien competència a la sala de màquines.

Tal com es veia a venir la selecció espanyola va ser capaç de capgirar el marcador abans del descans. El primer gol va arribar en un córner, i és que la superioritat de les espanyoles a pilota aturada va ser insultant. Mariona va servir el córner i Irene Paredes, de cap, va empatar el partit (25’). Abans del descans va arribar el 2-1, en una centrada de Mapi León que Aitana Bonmatí, de cap absolutament sola al punt de penal, va enviar al fons de la porteria (41’).

El més difícil ja estava fet gràcies a les dues dianes amb segell completament blaugrana i l’únic que calia era rematar la feina en la segona part. Va costar, perquè tot i tenir clares ocasions, com un mà a mà d’Ona Batlle o una rematada de cap de Laia Aleixandri, la portera finlandesa va estar sublim per moments. Al final, però, en el 75’ va arribar el 3-1 en una falta lateral servida per Mapi León que Lucía García va transformar, també de cap i al primer pal, en gol. Ja en el temps afegit va arribar el 4-1, quan Mariona Caldentey va transformar un penal comès sobre Marta Cardona (95’). Dimarts toca Alemanya, l’os més dur del grup i una bèstia negra de les espanyoles.

Futbol. Eurocopa femenina Grup B

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Alemanya 3 1 1 0 0 4 0
2 Espanya 3 1 1 0 0 4 1
3 Finlàndia 0 1 0 0 1 1 4
4 Dinamarca 0 1 0 0 1 0 4
  Primer   Segon
Darrera actualització: 08-07-2022 21:45:02

Futbol. Eurocopa femenina Grup C

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Suïssa 1 1 0 1 0 2 2
2 Portugal 1 1 0 1 0 2 2
3 Països Baixos 1 1 0 1 0 1 1
4 Suècia 1 1 0 1 0 1 1
  Primer   Segon
Darrera actualització: 10-07-2022 22:45:03
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)