Més futbol

La selecció espanyola s’acomiada de l’Eurocopa (2-1)

A les portes. La selecció espanyola ha caigut eliminada als quarts de final de l’Eurocopa. Anglaterra, l’amfitriona, ha deixat amb la mel als llavis a la roja amb una remuntada cuinada al tram final de partit i culminada a la pròrroga.

Les de Jorge Vilda han fet un partit molt seriós davant una selecció anglesa que arribava llançada, després d’una fase de grups espectacular, i esperonada pel suport de l’afició. De fet, les úniques rematades del primer temps han estat de les espanyoles. Ara bé, Anglaterra ha donat un ensurt al tram final amb un gol de White a la sortida d’una falta, però l’acció ha estat invalidada per fora de joc (37’).

L’entrada d’Athenea en el segon temps ha revifat la verticalitat ofensiva de la selecció espanyola. Una combinació entre Mariona i Aitana ha acabat amb l’esfèrica als peus de l’extrem del Real Madrid, que s’ha desfet de la rival i ha cedit la pilota dins l’àrea per a Esther. La davantera, qüestionada durant l’Eurocopa per la falta d’encert, ha marcat en el moment idoni i ha avançat al combinat de Jorge Vilda (54’). Dotze minuts després, Athenea ha fregat el 0-2 en una centrada que s’ha enverinat, però Earps ha tret una mà miraculosa. Les angleses han collat a Espanya en els darrers minuts i han trobat premi amb el gol de l’empat de Toone al minut 84 que ha portat el duel al temps extra.

A la pròrroga, Anglaterra ha anat per feina. Stanway ha avançat per la zona de tres quarts, sense oposició, i ha engaltat una canonada des de la frontal impossible per a Paños per situar el 2-1 (96’). Espanya ho ha intentat a través d’Amaiur i Aitana, però el gol no ha arribat.

El rival de les angleses a les semifinals sortirà del Suècia-Bèlgica de divendres (21h).