Més futbol

La Premier arrasa en el mercat

Els anglesos han gastat més de 1.000 milions d’euros en el que va d’estiu, més del doble que la lliga italiana, la segona amb major despesa en traspassos

Entrem a l’agost, el darrer mes del mercat de fitxatges, i la Premier League continua arrasant en les finestres de traspassos. La lliga anglesa és, amb diferència, la que més ha invertit. Els més de 1.200 milions d’euros de despesa de la Premier dupliquen amb escreix els poc més de 500 que han gastat els clubs de la sèrie A, la segona lliga en el rànquing.

En concret la Premier League ha gastat 1.244 milions d’euros en el que va d’estiu. La Serie A suma 536 milions invertits en fitxatges i la Bundesliga, 432. LaLiga ocupa la quarta plaça de la classificació, amb una despesa de 388 milions. L’espanyola només supera a la Ligue 1, la darrera de les cinc grans lligues europees en traspassos. Els francesos han gastat 315 milions.

La diferència de xifres de la Premier no s’explica tant per les inversions dels equips més grans, que acaba sent més o menys igualada en les cinc competicions, sinó per la gran capacitat econòmica dels vint equips que componen la competició. Si bé és cert que Everton i Leicester encara no han deixat anar ni un sol euro aquest estiu, són fins a dotze els clubs anglesos que han invertit més de 50 milions. En les altres cinc grans lligues tan sols dos o tres equips dels més grans es poden permetre gastar aquestes xifres.

El Nottingham Forest és l’exemple perfecte per mostrar la distància entre la Premier i la resta de competicions. L’equip anglès acaba d’ascendir a primera, però ha gastat més de 94 milions d’euros en aquesta finestra. Els de Nottingham superen la despesa de tots els clubs d’Itàlia i de França, entre ells equips com la Juventus, l’Inter i el PSG. A més, a Espanya només ha gastat més el Barça, i, a Alemanya, el Bayern. El Forest supera també al Madrid i al Borussia Dortmund, que han gastat poc més de 80 milions.

El Barça, l’equip que més ha invertit a Europa

Pel que fa a la despesa per clubs, el Barça és l’entitat que més ha gastat. Les palanques han permès que els blaugrana hagin invertit fins a 153 milions d’euros en el que va d’estiu per incorporar jugadors com Lewandowski, Koundé o Raphinha. El Bayern és el segon amb 137 milions i amb fitxatges com Mané o De Ligt. El tercer, i líder de la Premier, és l’Arsenal, amb 132 milions. Fins a sis equips anglesos continuen aquesta llista, superant al PSG, que amb 91 milions és el que més ha gastat a França. A Itàlia, la Juve encapçala la inversió amb 89 milions.

L’impacte de la covid

No és ni molt menys una sorpresa l’enorme inversió dels anglesos respecte a les altres grans lligues europees, fa més de deu anys que és la competició que més gasta en traspassos. La tendència sembla irreversible avui dia, però la pandèmia també ha afectat les illes britàniques. La Premier ontinua pagant xifres importants, però tot apunta que serà complicat que aquest estiu s’acosti als 1.700 milions que va invertir l’any 2019, l’últim previ a la covid. I, sobretot, quedarà molt lluny dels més de 2.000 que va gastar l’estiu del 2017.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)