Champions

Comença la fase clau per definir la Champions

Arrenca la penúltima ronda prèvia de la lliga de Campions i s’estrenen equips com el PSV, el Mònaco, el Benfica i el Rangers

Aquest dimarts arrenca l’última ronda prèvia de la Champions abans dels play-offs finals que definiran els darrers sis equips que competiran en la fase de grups. En aquest punt de la competició s’incorporen clubs importants del panorama europeu, sigui per història o per rendiment recent. PSV, Benfica, Mònaco i Rangers hauran de superar aquesta eliminatòria i el play-off si volen fer-se un lloc per competir entre els trenta-dos millors d’Europa aquesta temporada.

El gran duel d’aquesta ronda el disputaran neerlandesos i francesos. Mònaco i PSV es veuran les cares primer al principat i la setmana vinent a Eindhoven. Ambdós equips es van enfrontar a la fase de grups de l’Europa League, coincidint amb la Real Sociedad, i quedant eliminats els holandesos.

Ara, l’equip entrenat per Van Nistelrooy arriba en un bon moment després de vèncer per 5 a 3 a l’Ajax en la supercopa dels Països Baixos i havent reforçat l’equip, amb el retorn de l’exblaugrana Luuk De Jong com un dels grans moviments. El Mónaco, per la seva part, també ha incorporat jugadors interessants i espera que amb Philippe Clement al capdavant puguin mantenir el nivell mostrat en el tram final de la passada campanya i millorar els seus registres, tant en lliga com a Europa, on va caure als vuitens d’Europa League davant el Braga.

Un altre dels grans que iniciarà la seva aventura europea serà el Benfica. Els portuguesos van arribar als quarts de final de l’última edició de la lliga de campions, caient contra el Liverpool. S’enfrontaran al Midtjylland danès amb l’anada a l’estadi Da Luz i la tornada a Dinamarca. El Rangers - finalista d’Europa League la temporada passada, on va caure contra l’Eintracht de Frankfurt als penals - jugarà aquest dimarts davant una de les sorpreses d’aquesta ronda, el Saint Gilloise belga. La tornada serà a Escòcia.

El Sheriff Tiraspol, que ja va jugar Champions l’any passat sent capaç d’assaltar el Santiago Bernabéu (1-2), s’enfrontarà al Viktoria Plzen de la República Txeca amb la intenció de repetir la fita recent. Finalment, completen aquesta ronda fins a sis eliminatòries més: Ludogorets-Dinamo de Zagreb completa els cinc partits d’aquest dimarts; dimecres serà el torn de Bodo Glimt-Zalgiris Vilnius, Qarabag-Ferencvaros, Maccabi Haifa-Apollon Limassol, Dinamo de Kiev-Sturm Graz i Estrella Roja-Pyunik.

Als deu guanyadors d’aquests enfrontaments se’ls sumaran el Cophenague danès i el Trazbonspor turc, que completaran els dotze equips que jugaran els sis partits de play-off per definir els equips que resten per completar la fase de grups de la lliga de campions. Una fase de grups que es posarà en marxa en poc més d’un mes, concretament el 6 i 7 de setembre. El sorteig està previst pel 25 d’agost, una vegada ja es coneguin els sis equips que resten per completar els bombos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)